Yeni şampiyonluğa birlikte koşuyoruz

Güncelleme Tarihi:

Yeni şampiyonluğa birlikte koşuyoruz
Oluşturulma Tarihi: Ocak 20, 2022 14:42

Sarı-lacivertli ekibin 2017-2018 sezonunda Süper Lig’e yükselen kadrosunda da yer alan Yusuf, “Bu ligde kolay maç yok. Ankaragücü de zirveye oynadığı için rakipler daha farklı motive oluyor. Biz, tüm engelleri aşacak güce sahibiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de, lider Bereket Sigorta Ümraniyespor ile (42) aynı puana sahip olan ve 2 gol averajı ile ikinci sırada bulanan ekiplerinden Ankaragücü’nün savunma oyuncularından Yusuf Abdioğlu, sezon başında belirledikleri şampiyonluk hedefine, yönetim, teknik kadro, oyuncular ve taraftar ile birlikte koştuklarını söyledi.
2017-2018 sezonunda MKE Ankaragücü’nün, TFF 1. Lig’den Süper Lig’e yükselen kadrosunda da yer alan Yusuf Abdioğlu, yeni bir zafere ulaşmak için kalan maçlara konsantre olduklarını ve aynı sevinci ikinci kez yaşamak için büyük heyecan duyduğunu dile getirdi.
Ligin ikinci yarısı ile birlikte şartların daha da ağırlaştığını, her maçın zorluğunun daha da büyüdüğünü vurgulayan tecrübeli oyuncu şöyle konuştu:
“Böyle maçlardan birini Kocaeli’de oynadık. Zorlu bir deplasmandan galibiyetle döndüğümüz için mutluyuz. Çetin bir maç olacağını biliyorduk. Kesinlikle sahadan kazanarak çıkmamız gerekiyordu. Rakip takımın attığı beraberlik golünde hatam vardı, sağ olsun arkadaşlarım benim hatamı telafi etti. Zaten takım da böyle olunuyor. Saha içinde birbirimize her zaman yardımcı olmalıyız.”

ZİRVEYE ÇIKIP ORADA KALMAK İSTİYORUZ

“Süper Lig’i hedeflediğimizi her zaman her ortamda söylüyoruz. aşkanımız, yöneticilerimiz, teknik direktörümüz ve biz oyuncular buna olan inancımızı her zaman dile getiriyoruz. Şampiyonluktan başka hedefimiz, düşüncemiz yok. Bunu gerçekleştirmek ve taraftarı bir kez daha sevindirmek, o coşkuyu yeniden yaşamak için ortak duyguda hareket ediyor, sahada mücadele veriyoruz. Şu an puanımız liderle eşit. En kısa sürede zirveye çıkmak ve orada kalıcı olmak istiyoruz. Bunu başaracak güce, inanca ve azme sahibiz. Zirveye oynayan takım olmanın dezavantajlarını maçlarda yaşıyoruz. Rakipler, liderliğe ortak takıma karşı oynarken daha fazla, daha farklı motive oluyor. Futbolun doğasında bu vardır. Öncelikle gol yememeyi düşünerek mücadele ediyorlar. Dolayısıyla herkes daha iyi savunma yapmaya çalışıyor, önceliği kalesini korumaya veriyor. Bu tür maçlarda, rakip üzerinize gelse daha fazla şans bulursunuz. Bu nedenle bizim maçlarımız kısır geçiyor gibi görünebilir. Daha iyi futbol oynamayı tabii ki biz de istiyoruz. Bizim için tek hedef şampiyonluk olduğu için biraz daha skora dönük oynuyoruz.”

LİGDE HEDEFE OYNAYAN TAKIM SAYISI ÇOK

“Spor Toto 1. Lig’in en az gol yiyen takımıyız. Bu da hedefe koşan takımlar için önemli bir göstergedir. Bazı takımlarda ön tarafta oyuncular geriye fazla dönmez. Bizde ise arkadaşlarımız, takımımızın gol yememesi adına ellerinden ne geliyorsa yapıyorlar, geriye geliyorlar. Sahada kompakt duruyoruz. Bunun karşılığını da az gol yiyerek alıyoruz. Gol bulduğumuzda da genelde maçlarımızı kazanıyoruz. Bu ligde hiç bir maç kolay değil. Hafta hafta, maç maç gitmek lazım. Her maç çok zor, her takım rakibinin işini zorlaştırıyor. Kocaeli’de 87. dakikada golü bulduk ve çok kritik, çok önemli üç puan aldık. Rakiplerimiz, bizim kazandığımız haftada takıldı. Her takım bir hedef için oynuyor. Ligde farklı hedefler belirleyen takım sayısı oldukça fazla. Biz, yeni takım olmamıza rağmen bu evreyi iyi geçtik.

 

Haberin Devamı

20 BİN TL ÖDÜLLÜ SENARYO YARIŞMASI

Haberin Devamı

Ankaragücü kulübü, Ankara ve Ankaragücü konulu uzun metraj senaryo yarışması düzenledi. Yarışmaya, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara Kent Konseyi de katkı verecek. Yarışmada son başvuru tarihi 18 Mart 2022 olarak açıklanırken, ödül ise 20 bin TL olacak.
Başvuruların, sosyal medyadaki, ‘10numarasenaryo’ hesabından yapılacak.
Ankaragücü’nün, geçen hafta Gölbaşı yakınlarında geçirdiği trafik kazası sonucu hayatın kaybeden Konyasporlu milli futbolcu Ahmet Çalık anısına, başkentteki okullarda yapacağı kampanya bugün gerçekleşecek. Takımın deneyimli isimlerinden Yusuf Abdioğlu, “Ahmet’in aramızdan ayrılışı bizi çok derinden üzdü. Bir kardeşimi kaybetmiş gibi üzüldüm. Kulübümüzün Ahmet Çalık adına okullarda kampanyası var. Kampanyaya destek verenler artarsa çok güzel olur” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!