Yeni merak DJ’lik

Güncelleme Tarihi:

Yeni merak DJ’lik
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2022 15:24

Ankara’nın önde gelen DJ’lerinden Gökhan Koşar, son yıllarda çok sayıda kişinin DJ’liğe merak sardığını belirterek, “Profesörden müsteşara, CEO’lardan öğrencilere kadar geniş bir ilgi yelpazesi var” dedi.

Haberin Devamı

Gökhan Koşar, yaklaşık 4 buçuk yıl önce İlkay Şencan’la birlikte müzik dünyasına katılmak isteyen DJ adaylarına eğitim vermek için Lab DJ Academy’yi kurduklarını belirtti. Koşar, Ankaralıların ilgisini ise şu şekilde yorumladı: “Günümüzün global anlamda da en popüler meslekleri arasında gösterilen DJ’lik, Ankara’da da her yaş grubundan insanlar tarafından talep görüyor. Yedi yaşından 70 yaşına kadar bu işe ilgi duyan insanlar olduğunu ve her kesimin bu işe bir şekilde merak sardığını söyleyebiliriz. Profesörden müsteşara CEO’lardan öğrencilere kadar geniş bir ilgi yelpazesi var.”

ALMANYA’DA YAYINLANDI

Yeni merak DJ’lik

Haberin Devamı

Akademiden yetişen öğrencilerin Türkiye’nin dört bir yanında performans sergilediğine değinen Koşar, şunları söyledi: “Bu işi profesyonel olarak yapmak isteyen öğrencileri, İlkay Şencan’ın plak şirketi olan Lab Recordings tarafından destekliyoruz. Yapılan her başarılı çalışma ile proje aşamasından mix-mastering aşamasına kadar birebir ilgileniyoruz. Birkaç örnek vermek gerekirse, dünyaca ünlü Otilia ile Umut Kılıç, ‘Amor’ adında harika bir şarkı yaptı. Elektronik müzik tarzında kendilerini geliştiren ve ‘Monokrome’ ismiyle müzik piyasasına giren öğrencilerimizin Almanya’nın ünlü tekno müzik platformlarından ‘Dreizehn’de şarkıları yayınlandı.”

TÜRKÇE’NİN YERİ AYRI

İki yılı aşkın süren pandemi tedbirlerinin kaldırılması ile Ankara gece hayatının da ısınmaya başladığını aktaran Koşar, Ankaralı gençlerin ağırlıklı olarak tekno müzik dinlediğini ifade etti. Türkçe müziğin de ayrı bir kitlesi olduğuna değinen DJ Koşar, “Eğlence sektöründe yeni bir tarz olan yeni nesil meyhanelerin kabul gördüğünü, bu işletmelerde Türkçe müziklerin çalındığını ve aşırı ilgi gösterildiğini söyleyebiliriz. Özellikle Ankaralıların 90’lar ve 2000’lerin Türkçe müziklerine, Z kuşağı olarak belirtilen yeni nesil gençlerin ise Türkçe rap müziğe kapıldıklarını söylemek hiç yanlış olmaz” dedi. 

Haberin Devamı

BU YAZIN TOP 10 LİSTESİ

1-Ajda Pekkan - Ölsem Unutmam
2-Gülşen - Lolipop
3-Uzi - Arasan da
4-Lvbel C5 - Gönder Gelsin
5-Tarkan - Geçcek 
6-Bengü - Heyecan
7-Çakal - İmdat
8-Sefo - Affettim
9-Yüksek Sadakat - Kafile
10-Ege Balkız&Burry Soprano - Affet Beni Sevgilim 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!