Yeni isimlerle yeni hedeflere

Güncelleme Tarihi:

Yeni isimlerle yeni hedeflere
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2021 00:56

Çok yorucu bir süreç ve gün geçirdiklerini belirten Koca, “Sonuç ve fotoğraf Ankaragücü’ne yakışır şekilde olduğu için yorgunluğumuz bitti. Mali olarak bu kulübün borcunu sıfırlamayı ve sıfır borçla Süper Lig’e taşımayı istiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nde yapılan olağan genel kurulda başkanlığa seçilen mevcut yönetimin aday gösterdiği, futbol şube sorumlusu Faruk Koca, vakit kaybetmeden çalışmaya başlayacaklarını söyledi. Koca, yeni yönetimine, geçmiş dönemdeki yönetimden 3 ismi alırken, büyük bir revizyonla başladığı yeni görevinde, yeni bir sayfa açtı.
Eryaman Stadı’nda, salgın tedbirleri kapsamında yapılan kongrede divan başkanlığı seçimi tartışmalara yol açtı. Kongrenin başlangıcında oluşturulan divan heyetinin başkanlığına aday olan iki ismin destekçileri arasında atışma yaşandı. Yapılan açık oylamada hangi tarafın adayının divan başkanı seçileceği konusunda net bir sayım gerçekleştirilemedi. Bunun üzerine iki başkan adayı, divan için eski kulüp başkanı Mehmet Yiğiner’i ortak olarak aday gösterdi. Divan başkanının Mehmet Yiğiner olmasıyla kongre start aldı.
Seçimde, Faruk Koca’nın yanı sıra kulüp eski başkan vekillerinden Metin Akyüz’ün listesi yarıştı. Zaman zaman tansiyonun yükseldiği genel kurula, çok sayıda delege katıldı. Eryaman Stadı’nın protokol tribünü ile iki tarafındaki bölümler neredeyse tamamen doldu.
Divan başkanı seçildikten sonra yönetim kurulu ve denetim kurulu ayrı ayrı ibra edildi. Başkan adaylarının konuşmasından sonra delegeler oy kullanmak için sandık başına gitti. Kullanılan 1058 oyun 802’sini alan Faruk Koca, sarı-lacivertli kulübün yeni başkanı olmaya hak kazandı. Diğer aday Metin Akyüz ise 256 oyda kaldı.

EN ŞANSSIZ YÖNETİM BİZDİK

Kongrede mevcut başkan sıfatı ile konuşan Fatih Mert,z 20 aylık sürede iyisiyle kötüsüyle bir mücadele verdiklerini dile getirip, şunları söyledi:
“Bunların hepsi Ankaragücü içindi. Bizden öncekiler de Ankaragücü için mücadele verdi bizden sonrakiler de Ankaragücü için mücadele edecek. Biz bu dönemde belki de Ankaragücü’nün en şanssız yönetimiydik. Göreve geldik 3 ay sonra salgın başladı. 20 ayın 16-17’si salgınla geçti. Eryaman Stadı’nda taraftarlarla maç seyredemedik. Onlarla deplasmanlara gidemedik. Onun sıkıntısını hüznünü hep yaşadık. Önemli olan Ankaragücü ve Ankaragücü’nün iyi yerlerde olması, başarılı olması. Ankaragücü taraftarı ile birlik ve beraberlik içinde bu kulübü en kısa sürede hak ettiği yerlere getirmemiz gerekiyor.”

STAT EN ÖNEMLİ PROJEMİZ

Faruk Koca, kendisinin ve arkadaşlarının hayalleri olduğunu, bunları gerçekleştirmek için çalışacaklarını belirtip, şöyle konuştu:
“Alt yapıya ve kurumsallığa önem vereceğiz. Ajax, Benfica, Kızılyıldız, Partizan modellerini uygulamayı düşünüyoruz. Olağanüstü şartlarda mücadele ettik. En büyük projelerimizden biri Saray Tesislerini eski sahibine kazandırmak. Mali olarak bu kulübün borcunu sıfırlamayı ve sıfır borçla Süper Lig’e taşımayı istiyoruz. Ben transfer yasağında kulübe ne verdiysem hepsini bağışlıyorum, helali hoş olsun. Bizim dönemimizde stat biter mi bilmiyorum ama başlanacak. Şunu bilin ki statla beraber etrafında spor merkezi şeklinde olmasını istiyoruz. En önemli projelerimizden biri bu.”

HİÇ YILMADIK YIKILMADIK

Metin Akyüz ise Ankaragücü’nün sadece bir kulüp olmadığını, şanı, şerefi ve mazisi ile tarihi bir çınar olduğunu vurgulayıp, şunları söyledi.
“Önümüzde duran maddi sorunları çok iyi biliyoruz. Zamanında daha büyükleri karşılaştık onları halletik. Şimdi de yeni sorunları çözmek için çaba harcayacağız. Ankaragücü’nü yükseğe çıkarmak için reçetemiz hazır. Şimdi tedavi zamanı. Daha önce nasıl bir savaş verdiysek yine aynı savaşı vereceğiz. Bu savaşı kendi içimizde değil, dışarı ile yapacağız. Ankaragücü sahipsiz değildir. Arkadaşlarımla birlikte, bu köklü kulübü layık olduğu yere getirmek için çalışacağız. Daha önce başardık, yine başarırız. Zor günler geçirdik ancak yılmadık, yıkılmadık. Elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk. Bizim yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır.”

DEMOKRATİK BİR KONGRE OLDU

Seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulunan Faruk Koca, oy kullanılmasından önce vaat ettiği gibi kulübe verdiği dairelerin hepsini bağışladığını yineleyip, 19 Mayıs Stadı’nın bulunduğu arazide de yeni stat inşaatının temelini atmak istediklerini aktardı. Çok yorucu bir gün geçirdiklerini dile getiren Koca, “Sonuç ve fotoğraf Ankaragücü’ne yakışır şekilde olduğu için yorgunluğumuz bitti. Başkan adayı Metin ağabeyimize, centilmence yarıştan dolayı teşekkür ediyorum. Buralar geçici görevlerdir, hayırla yad edilmek her şeyden önemlidir. Son zamanların Ankaragücü adına en demokratik kongrelerinden biri oldu” ifadelerini kullandı.
Diğer aday Metin Akyüz de başkan seçilen Koca’yı tebrik etti.

Haberin Devamı

KOCA’NIN YÖNETİM LİSTESİ

Haberin Devamı

Faruk Koca başkanlığındaki yönetim kuruluna, geçen yönetimden giren 3 isim, Soner Kurt, Tan Alar ve Gökalp Üstün.
Diğer yöneticiler ise İsmail Mert Fırat, Cengiz Kaya, Durali Akpınar, Murat Bayramoğlu, Kamil Karip, Ferudun Geçgel, Hüseyin Akgül, Fikret Çimen, Yusuf Buğra Tanık, Mehmet H. Şenal, Mehmet Şahin, Hakan Bilgin, Sezai Kahraman, Hakan Saral, Mustafa Başer, Caner Camcı ve Harun Oğraş.

 

2 BAŞKANA DESTEK

Ankaragücü’nde son dönemin katılımı en yüksek genel kurullarından birisi yapılırken, Eryaman Stadı’nın kongre için açılan tribün bölümü ve localar tamamen doldu. Ankaragücü’nün 2 kupa kazanan efsane kadrosunun önemli isimlerinden İhsan Kavak, bir araya geldiği eski ve yeni başkanlar Fatih Mert ile Faruk Koca’ya destek verip, başarılar diledi.
Kongrenin divan başkanlığını yapan Mehmet Yiğiner de paylaştığı mesajında yeni başkan Faruk Koca’yı kutlayıp, kendisine başarılar diledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!