Yeni isimler yolda müjdesi

Güncelleme Tarihi:

Yeni isimler yolda müjdesi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2022 21:24

Sarı-lacivertli taraftarları heyecanlandıracak, stada çekecek, kombine aldıracak ve forma satıracak yıldız oyuncuları kadroya katmaya çalışıklarının altını çizen Koca, “Bayram sonuna kadar bu transferleri bitirmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Kulüp Başkanı Faruk Koca, yeni futbol sezonu kadro yapılanmasının titiz bir biçimde yürütüldüğünü belirtip, “Belirlediğimiz bölgeler için 5 oyuncu daha transfer etmeyi planlıyoruz. Kurban Bayramı sonrasında ikinci kamp dönemi başlayacak. Transferini düşündüğümüz yeni isimleri kampa yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.
2 Temmuz’da yapılan seçim süreciyle ilgili değerlendirmede bulunan Koca, “Camiamız tercihini yaptı. Yeni Spor Yasası çerçevesinde bazı çalışmalar yapmak gerekiyordu. Yönetimde bazı değişiklikler yaptık. Bunun çok normal olduğunu söyleyebilirim. Bizim amacımız Ankaragücü’nü her zaman hak ettiği yerde tutmak” ifadelerini kullandı.
Yeni sezonun tüm kulüplere hayırlı olmasını dileyen Koca, şunları söyledi:
“Futbol insana dayalı bir oyun. Herkesin beklentileri farklı. Bizim kadro yapılanmamız Ankaragücü’nü her daim yukarılara taşımak üzerine kurulu. Elbette hedeflerimiz var. Bu ne kadar gerçekleşir bilemem. Bunu futbolcularımız belirleyecek. Ancak en azından ilk 10 içinde yer almalıyız ve daha da yukarısını hedeflemeliyiz.”

JESE RODRİQUES VERDİĞİ SÖZÜ TUTTU

“Ankaragücü taraftarlarına transfer mesajı vermek istiyorum. Taraftarlarımız bizden kaç transfer beklemeli? 5 transfer yapmayı düşünüyoruz. Golcü, ön libero, sol stoper mevkileri önceliklerimiz. İnşallah bayram sonuna kadar transferleri yetiştirmek istiyoruz. Sonra kamp dönemimiz var. Jese Rodriguez’in Ankaragücü’nü tercih etmesi önemli. Jese’yi isteyen çok takım vardı. Biz kendisiyle çok önceden temas halindeydik. Kendisi daha önce Ankaragücü’nü izledi. Futbol oynamak ve camia takımında kariyerine devam etmek istiyordu. Bize söz vermişti. Sözünün arkasında durdu. Bu bizi memnun etti. Önceliği para değil. 6 aydır futbolcuları izliyorduk. Sezon bittikten sonra girişimlere başladık. 1.5 aydır da temasımız arttı. Düşündüğümüz birçok oyuncu ile ilgili süreç bundan sonra da böyle devam edecek.”

MORUTAN DEFTERİ BİZİM İÇİN KAPANDI

“Galatasaraylı Morutan için bir teklifimiz ve görüşmemiz oldu. Ancak, Morutan defteri bizim için kapandı. Daha öncesinde temas kurduğumuz arkadaşlar da var. Galatasaray’dan Cenk Ergün ile görüştük. Onlar da yeni bir süreç geçiriyor. Biz, kanat oyuncuları ile ilgili transferi tamamladık. Morutan’dan vazgeçtik. Maliyet açısından bir sorun olmadı. Başka futbolcularla görüşüyorduk. O futbolcularla ilgili sorun olursa Morutan ile ilgilenecektik. Durum bu şekilde. Şu an Morutan defteri kapandı.”

STAT 2 YILA YETİŞİR DİYE UMUYORUZ

“Yeni stadyumla ilgili çalışmalar sürüyor. Biz göreve geleli 1 yıl oldu. Geldiğimizden beri önceliklerimiz vardı. Mali yapıyı düzeltmek, işler bir kulüp halinde getirmek istiyorduk. Eksilerde olmamayı sağlamak amacımızdı. Bunu yoluna koyduk. Camianın beklediği stadyumla ilgili çalışmanın da bir an evvel başlaması gerekiyordu. Çaba sarf ettik. Cumhurbaşkanımız da yakından ilgilendi. Stat müjdesini aldık, ihale edildi. Çalışmalar başladı. 24 ay öngörümüz var. İnşallah bu döneme kadar teslim edilecektir. Gecikmeler de olabilir. Başlamış olması önemli. Ankara 19 Mayıs Stadı biraz gecikti. Gecikmesi neticesinde de Cumhurbaşkanımız en iyi statlardan birinin başlamasına vesile oldu. 45+5 bin kişilik bir stadyum olacak.”

DALCI HOCAMIZLA YOLA DEVAM EDİYORUZ

“Taraftarlarımızı heyecanlandıracak, stada çekecek, kombine aldıracak, forma sattıracak yıldız oyuncuları almaya, mevkilerinin en iyilerini Beştepe’ye getirmeye çalışıyoruz. Biz yapmamız gerekeni yaptık. Teknik ekibimiz ile de yola devam ediyoruz. Amacımız başarılı bir sezon geçirmek ve kulübü her daim en iyi yerde tutmak.”

Haberin Devamı

JESE’YE İLGİ YANKI BULDU

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü’nün yeni transferi Jese Rodriguez’e, Ankara’ya gelişinde organize edilen karşılama töreni ülkesi İspanya’da geniş yankı buldu. İspanyol hücum oyuncusu için hava alanına gelen yüzlerce taraftar, tezahürat yaparak, meşale yakmıştı.
Marca gazetesi ‘Rock yıldızı’ yakıştırması yaparken, La Provincia’da ‘Justin Bieber değil; Jese Rodriguez’ ifadelerini kullandı.
Marca gazetesinde ‘Jese’ye Türkiye’de çılgın karşılama’ başlığıyla verilen haberde “Taraftarlar kendisini şehre bir rock yıldızı gelmiş gibi karşıladı” ifadeleri kullanıldı.

DARİUS VASSELL’İ HATIRLATTI

La Provincia’da da haber, İspanyol futbolcunun gelişi görüntüleriyle birlikte sunuldu: ‘Meşaleler ve çiçeklerle bir yıldız karşılaması yapıldı. Bir film yıldızı ya da Justin Bieber değil; Jese Rodriguez’ ifadelerine yer verildi.
İspanya’nın dev kulübü Real Madrid altyapısından yetişen, Fransa Ligi’nin en önemli temsilcisi Paris Saint Germain’de de forma giyen 30 yaşındaki forvetin gelişinde ortaya çıkan görüntüler, Ankara’daki Darius Vassell karşılamasını akıllara getirdi. Ankaragücü’ne 2009’da transfer olan yıldız futbolcu başkentte görkemli bir şekilde karşılanmış ve İngiliz basınında geniş yankı uyandırmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!