Yeni dönem yeni sınav

Güncelleme Tarihi:

Yeni dönem yeni sınav
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2022 09:20

Sarı-lacivertli ekip, hafta içinde Teknik Direktörlük görevine getirilen Ömer Erdoğan yönetiminde ilk maçına, taraftarı önünde çıkıyor. Eryaman Stadı’nda bugün saat 21.45’te başlayacak mücadeleyi, hakem Mete Kalkavan yönetecek.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü, Süper Lig’in 5. haftasının önemli maçında Beşiktaş’ı konuk edecek. Eryaman Stadı’nda bugün saat 21.45’te başlayacak müsabakayı hakem Mete Kalkavan yönetecek. Yeniden döndüğü Süper Lig’de geride kalan 4 haftada beklentilerin uzağında kalan sarı-lacivertliler, Beşiktaş maçıyla birlikte yeni bir sayfa açmayı hedefliyor. Bir haftayı bay geçen başkent ekibi, oynadığı 3 maçta; 2 kez sahayı yenik terk ederken, bir kez de berabere kaldı. Konuk siyahlı-beyazlı takım ise oynadığı 4 maçta; 3 galibiyet ve bir beraberlik aldı. Vavacars Fatih Karagümrük karşısında alınan yenilgi sonrasında, Teknik Direktör Mustafa Dalcı görevi bırakırken, MKE Ankaragücü yönetimi, hafta içinde bu göreve Ömer Erdoğan’ı getirdi. Erdoğan ve ekibi taraftarı önünde ilk sınavını Beşiktaş karşısında verecek.

Haberin Devamı

Yeni dönem yeni sınav

SON GALİBİYET 2011’DE ALINDI

Süper Lig’de Ankaragücü’nün 20’nin üzerinde ağırladığı 14 takım arasında en düşük galibiyet yüzdesinde kaldığı rakibi Beşiktaş (yüzde 11 - 6/52) Fakat başkent ekibi, siyah-beyazlıları konuk ettiği son 6 karşılaşmanın dördünde kalesini gole kapadı ve sadece iki mağlubiyet aldı (1 galibiyet - 3 beraberlik - 2 yenilgi). Ankaragücü ile karşılaştığı son 26 Süper Lig maçının sadece birini kaybeden Beşiktaş (20 galibiyet - 5 beraberlik), tek yenilgisini Şubat 2011’de 1-0’lık skorla deplasmanda aldı. Siyah-beyazlılar, o mağlubiyetten bu yana oynanan 8 randevuda toplam 16 gol atarken kalesinde 6 gol gördü (5 galibiyet- 3 beraberlik). Bu sezon evinde oynadığı ilk lig maçında Konyaspor ile 0-0 berabere kalan Ankaragücü, 2009/2010’dan (2 beraberlik) bu yana ilk kez bir Süper Lig sezonunda taraftarı önünde oynadığı ilk iki karşılaşmada puan almak istiyor. 2022/2023 Süper Lig sezonunda henüz skor dezavantajı yaşamayan Beşiktaş (Konyaspor ile birlikte), aynı zamanda en uzun süre önde oynayan takım (238 dakika) Ankaragücü ise geride kalan maçlarda skor avantajı elde edemeyen iki ekipten biri konumunda (Hatayspor ile birlikte). Son 11 Süper Lig maçını kazanamayan Ankaragücü (3 beraberlik - 8 yenilgi), bu sezon en üst ligde boy gösteren takımlar arasında devam eden en uzun süreli galibiyet hasretinin sahibi. Başkent temsilcisi, daha uzun bir seriyi en son Ekim 2019-Şubat 2020 arasındaki 14 karşılaşmalık dönemde yaşamıştı.

Haberin Devamı

TOLGA CİĞERCİ FORMA BEKLİYOR

Yaz transfer döneminin en hareketli takımlarından birisi konumundaki MKE Ankaragücü’nde, kadroya son katılan isim, Teknik Direktör Ömer Erdoğan’ın gelişinin ardından kontrat imzalayan Tolga Ciğerci oldu. Deneyimli teknik adam, Tolga’nın transferi konusunda ısrarcı olduğunu belirtirken, Türkiye kariyerinde; Galatasaray, Fenerbahçe ve Başakşehir takımları bulunan orta saha oyuncusunun, takıma önemli katkı yapacağına inandığını vurguladı. Sezon tamamlandıktan sonra çalışmalarını aksatmadığını ve fizik olarak kendisini iyi hissettiğini belirten Tolga, teknik direktör Erdoğan’ın görev vermesi durumunda, sahadaki yerini alabilecek.

Haberin Devamı

KALKAVAN İLE ŞANSI TUTMUYOR

MKE Ankaragücü’nün, Beşiktaş ile oynayacağı maçı yönetecek hakem Mete Kalkavan, sarı-lacivertli ekibe şanslı gelmiyor. Başkent temsilcisi, bugüne kadar Kalkavan’ın yönettiği 11 müsabakada, 2 galibiyet, 3 beraberlik alırken, 6 kez de sahadan yenik ayrıldı. Sarı-lacivertliler, Kalkavan’ın görev yaptığı 6 iç saha maçında ise 2’şer; galibiyet, beraberlik ve yenilgi yaşadı. Beşiktaş ise Mete Kalkavan yönetiminde çıktığı 33 karşılaşmada; 21 galibiyet ve 6 beraberlik alırken, 6 kez de rakiplerine mağlup oldu. Ankaragücü ile Beşiktaş arasında oynanacak maçta, İl Spor Güvenlik Kurulu kararı gereğince deplasman takımı taraftarı alınmayacak. Başkent ekibinin yönetimi, deplasman taraftarı bölümünü de kendi seyircisine açarken, Eryaman Stadı’nda 22 bin sarı-lacivertli taraftar, takımını destekleyecek.

Haberin Devamı

Yeni dönem yeni sınav

ERDOĞAN’IN EKİBİ BELLİ OLDU

Ankaragücü Teknik Direktörü Ömer Erdoğan’ın ekibinde yer alan isimler belli oldu. Sarı-lacivertli ekipte; Özhan Pulat, İsmail Serbest ve Sedat Ağçay (Yardımcı antrenör), Nihat Yüksel (kaleci antrenörü), Doç. Dr. Mehmet Kale (Kondisyon antrenörü), Coşkun Özdemir (maç ve performans analisti) olarak görev yapacak.

BAKMADAN GEÇME!