Yaza pilatesle hazırlanın

Güncelleme Tarihi:

Yaza pilatesle hazırlanın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2014 01:06

Türkiye’de sadece pilates alanında değil birçok branşta en çok master trainer’lığa sahip olan Koray Yağmur, kurduğu 21 Way Pilates ile yaza formda girmek isteyenler için özel programlar hazırlıyor.

Haberin Devamı

Personal trainer eşliğinde verdikleri pilates dersleriyle kişilerin duruş bozukluklarını düzelterek aynı zamanda sıkılaşmasını sağladıklarını anlatan Yağmur, doğru eğitmenlerle doğru adreste pilates yapmanın insanların yaşam kalitelerini gözle görülür bir şekilde artırdığını vurguluyor. Yağmur, pilates dersi almak isteyen birisi için öncelikle duruş bozukluklarını tespit ettiklerini belirtti. Yağmur, pilatesle ilgili şunları söyledi:

SPOR DEĞİL BESLENME ZAYIFLATIR

“Öncelikle kişideki duruş bozukluğunu tespit ediyoruz. Çünkü duruşu düzelttiğiniz zaman vücudun daha fit göründüğünü açık bir şekilde fark ediyorsunuz. Daha sonra yağ ve kas ölçümleri yapılıyor. Sakatlıkları belirledikten sonra da vücuttaki problemlerin hepsini değerlendirip özel bir program yazıyoruz. Bu aşamaların sonunda da hocalarımızla birlikte süreç başlıyor ve her bir buçuk ayda bir yeniden yol haritası çiziliyor. Şunu belirtmek gerekiyor ki, insanları spor değil beslenme zayıflatır. Beslenmesine dikkat etmeyen kilo veremez. Hep duyarız ‘Spora gidiyorum ama şişiyorum’ diye. Çünkü alttaki kas kümesini geliştirirken, üstekki yağ kütlesi orada duruyor ve kişi kendini daha şiş hissediyor. Zayıflamak ve formda kalmak isteyenler pilates ve cardio yapıp beslenmesine de dikkat edecek, çünkü bunların hepsi bir bütün.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!