Yavru sayısı iki kat arttı

Güncelleme Tarihi:

Yavru sayısı iki kat arttı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2019 14:38

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ndeki Sulak Alanlarda Yaşayan Kuş Türlerinin Korunması ve İzlenmesi Projesi kapsamında, 2016 yılında 9 bin 564, 2017 yılında 11 bin 79, geçen yıl 12 bin 746 flamingo yavrusunun yumurtadan çıktığı tespit edildi. Bu yıl ise bu sayının yaklaşık iki kat artış göstererek, 20 bin 381’e yükseldiği görüldü.

Haberin Devamı

Bakanlığa bağlı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü’nce her yıl Türkiye'de nesli tehdit ve tehlike altında olan türleri yaşatmak, korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışmalar yürütülüyor. Bu kapsamda dünyada flamingoların kuluçkaya yattığı en önemli sulak alanlar arasında bulunan, aynı zamanda 1. Derecede Doğal SİT Alanı, Önemli Bitki Alanı (ÖDA), Önemli Doğa Alanı (ÖDA), Önemli Kuş Alanı (ÖKA) statüsüne sahip Tuz Gölü'nde her yıl yapılan tür izleme çalışmalarıyla flamingo popülasyonları araştırılıyor. Arazi çalışmalarında doğrudan gözlem, uçak, dürbün, teleskop, tele objektif gibi çeşitli araçlarla gözlemler gerçekleştiriliyor. 

Yavru sayısı iki kat arttı


TUZ GÖLÜ’NÜN MİSAFİRLERİ

Haberin Devamı

Yumurtadan çıkan flamingo yavruları uçmayı öğrenene kadar Tuz Gölü’nde misafir oluyor. Sağlıklı bir şekilde gelişimlerini tamamlayan flamingolar, yuvalarını sonbaharda terk ediyor.

Yavru sayısı iki kat arttı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!