Yavaş: ‘Yolcu şikâyetlerini en aza indireceğiz’

Güncelleme Tarihi:

Yavaş: ‘Yolcu şikâyetlerini en aza indireceğiz’
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2022 17:30

ABB Başkanı Mansur Yavaş, yeni alınan 394 adet kırmızı EGO otobüslerinin tamamının artık seferde olduğunu söyledi ve “Otobüslerimizde yoldaki çukurları bile tespit edebilen akıllı kamera dönemine başlıyoruz. Yolcu şikâyetlerini en aza indireceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB), kentin artan nüfusu nedeniyle toplu ulaşımda yaşanan yoğunluğu azaltmak ve ulaşımda konforu arttırmak amacıyla aldığı 394 adet kırmızı otobüsün tamamı seferlerine başladı. ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesaplarından yaptığı paylaşımda, “Ankara’ya 2013 yılından beri ilk kez alınan 394 adet EGO otobüsümüzün teslimi tamamlandı. Ücretsiz internet erişimi sunduğumuz otobüslerimizde şimdi de yoldaki çukurları bile tespit edebilen akıllı kamera dönemine başlıyoruz. Yolcu şikâyetlerini en aza indireceğiz” ifadelerini kullandı.

PANİK BUTONU DA BULUNUYOR

EGO Genel Müdürlüğü, yeni otobüslerin daha sağlıklı kullanılabilmesi için şoförlere eğitimler de verdi. Kırmızı rengiyle dikkat çeken otobüslerde; alçak tabanlı ve engelli yolcu erişimine uygun donanımlar, USB şarj ünitesi, kamera güvenlik sistemi, yolcu bilgilendirme sistemi ile panik butonu bulunuyor.

 

BAKMADAN GEÇME!