Yaşayan köy geliyor

Güncelleme Tarihi:

Yaşayan köy geliyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 29, 2016 15:22

Akyurt Belediyesi, Kalkınma Ajansı’ndan da destek alan “Başkent’in Kuzey Bahçesi Yaşayan Köy” Projesi’nin tanıtımını yaptı. Başkan Gültekin Ayantaş, projeyle Akyurt’a Ankaralıların şehrin stresini atabileceklerini doğal bir mekan kazandıracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Akyurt Belediyesi’nin hazırladığı, Akyurt Halk Eğitim Merkezi (HEM) ve Safari Atçılık Atlı Doğa Gezginleri Derneği'nin ortağı olduğu “Yaşayan Köy” projesinin tanıtımı yapıldı. Projenin Ankara Kalkınma Ajansı tarafından da destekleneceğini belirten Belediye Başkanı Gültekin Ayantaş, çeşitli projelerle Akyurt’u çekim merkezi haline getirmek istediklerini söyledi. Akyurt’a yapılacak olan fuar alanının da ilçeye katkısının olacağını kaydeden Ayantaş, “Yaşayan Köy” projesiyle ilgili ise şunları söyledi: 

ŞEHİRDEN UZAK BİR GÜN

“Tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın üretmiş olduğu sebze ve meyveleri, kısacası organik ürünlerini sergileyip satabilecekleri yerler hazırlayıp, şehir merkezinde, şehrin stresinden uzaklaşmak isteyen misafirler, diledikleri zaman köyümüzü ziyaret ederek toprakla uğraşıp, sebze-meyve toplayabilecekleri, süt sağıp, kuş sesleri eşliğinde doğal köy kahvaltısı yapabilecekleri, kahvaltı sonrasında Atlı Doğa Gezginleri Derneği bünyesinde at safarileri yapabilecekleri, kısacası şehrin gürültülü ve stresli kalabalığından uzak güzel bir gün geçirebilecekleri bir alan yapılacak. Güzelhisar mahallemizde başlayacak olan bu projemize vatandaşlarımız da destek verirler ve projenin devamlılığını sağlarlar ise, diğer mahallelerimizde de hayata geçireceğiz.”

BAKMADAN GEÇME!