Yaşamkent Yapracık karmaşası sona erdi

Güncelleme Tarihi:

Yaşamkent Yapracık karmaşası sona erdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 16:11

Yaşamkent’te olmasına rağmen Yapracık’a bağlı göründüğü için karışıklık yaşanan bazı cadde ve sokaklardaki sınır tartışması sona erdi. Çankaya Kaymakamlığı, “Çevre yolunun iç kısmında kalan yerlerin Çankaya Belediyesi’ne dış kısmında kalan yerlerin ise Etimesgut Belediyesi sınırlarında olduğu” yönünde görüş bildirdi.

Haberin Devamı

Yaşamkent Mahallesi’ndeki bazı cadde ve sokaklarda yaşanan Etimesgut Çankaya sınır tartışması son buldu. Yaşamkent 3294’ncü sokaktaki bir vatandaşın başvurusunu değerlendiren Çankaya Kaymakamlığı, “Yapracık ve Yaşamkent mahallelerinin çevre yolunun iç kısmında kalan yerlerin Çankaya Belediyesi’ne dış kısmında kalan yerlerin ise Etimesgut Belediyesi sınırlarında olduğu” yönünde görüş bildirerek belediyelere resmi yazı gönderdi. Sınır karmaşasından dolayı 3 binden fazla kişinin sıkıntı yaşadığına dikkat çeken Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, sorunun çözülmesinin mahalleliye kolaylık sağlayacağını söyledi. 

KÜTÜK BİRİNDE HİZMET DİĞERİNDE

Taşdelen şöyle konuştu: Çayyolu bize bağlandığı zaman bizim böyle karışık bir bölüm oluşmuştu. Yaklaşık 3 bin kişinin seçim kütükleri bir tarafta hizmet ve vergileri ödendiği kısım başka taraftaydı. Etimesgut Belediyesi ‘bizim’ dedi. Burada park yaptı, bu zamana kadar çöpünü o topluyordu karla mücadelesini onlar yapıyordu. Fen İşleri oraya müdahale ediyordu. Biz de diyorduk ki burayı bırakın burası sizin değil siz yolun diğer tarafındasınız burası bizim yerimiz. Böyle bir ihtilaflı konu oluştu.

Haberin Devamı


HAFTAYA ÇALIŞMAYA BAŞLAYACAĞIZ

Kaymakamlık yazısında da burası Çankaya Belediyesi’nindir diyor. Bundan sonra yapılacak bütün hizmetler Çankaya Belediyesi tarafından yapılacaktır diyor. Vergisini de Çankaya Belediyesi toplayacaktır demiş oldu. Şu anda gri bölge ortadan kalkmış durumda. Bunu da artık oradaki vatandaşlarımızın bilmesi önemli. Şu anda bütün ekiplerimizi hazırladık önümüzdeki hafta çalışmalara başlayacağız, hizmetlerimizi devam ettireceğiz.”

 

ADRES YAŞAMKENT MUHTARLIK YAPRACIK’TI

KARIŞIKLIĞIN sona ermesinden memnun olduklarını belirten Yaşamkent Mahallesi Muhtarı Ayla Civaner Özsüer, Yapracık’ta görünen sitelerdeki vatandaşların büyük zorluk yaşadıklarını belirtti. Muhtar Özsüer şunları söyledi:
“Bir ay önce Çankaya’ya bağlandı. 3250’nci caddenin solu bizde sağı Etimesgut’taydı. 6 - 7 site Etimesgut’a bağlıydı. Orası Yapracık Mahallesi’ne bağlı olduğu dönemde örneğin birisine trafik cezası geldiğinde muhtarlığa gitmek için 15 kilometre gidiş 15 kilometre dönüş 30 kilometre yol yapmak zorunda kalıyordu. Aracı olmayan vatandaşlar da çok zorlanıyordu. Bize Valilik’ten de resmi yazı geldi artık oralar da bizim muhtarlığımıza ve Çankaya Belediyesi’ne bağlı.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!