CHP'den iddialara yanıt: Yanlış yapan bedelini öder

Güncelleme Tarihi:

CHPden iddialara yanıt: Yanlış yapan bedelini öder
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2022 15:38

‘ABB’nin hak etmeyenlere sosyal yardım verdiği’ yönündeki iddialar ABB Meclisi’nde yine tartışma konusuydu. AK Parti’li Murat Köse, Mamak’tan örnek vererek ABB’yi eleştirdi. İdari soruşturma başlatıldığını belirten CHP’li Ertan Işık, “Alanın da alması verenin de vermesi haysiyetsizliktir. Bizim hiçbir bürokrat ortağımız değildir. Yanlış yapan gider bedelini öder” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

CHPden iddialara yanıt: Yanlış yapan bedelini öder

Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin (ABB) hak etmeyen vatandaşlara sosyal yardım verdiği’ yönündeki iddialarıyla başlayan tartışmalar ABB Meclisi’nin önceki günkü oturumunda yine gündemdeydi. Kendi ilçesinden örnekler veren AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, “Sosyal yardım konusunda da ABB sınıfta kalmıştır” eleştirisinde bulundu. Köse özetle şunları söyledi: “Kömür desteği ile ilgili bin 285 kişilik liste verildi. Bu liste üzerinden çalışma yaptık. Kriterleri sağlayan 814 kişiyi uygun gördük. 1 ton kömür veriyoruz, tamamlamak üzereyiz. 471 kişinin de bu şartları sağlamadığını gördük. Bunların içerisinde ilginç olan tespitler var. 102 tane evi doğalgazlı olanlar var. 144 tane başvuru sahibinin üzerinde tapular var. Tapu dediğimiz de öyle küçük filan değil. On tane, yirmi tane, bağı bahçesi, evi olan var. 103 kişi araç sahibi bunlardan. 89 kişi evinden taşınmış yok. Hatta yedi tane ev ortada yok.Bunlar ABB’nin nasıl sosyal yardım yaptığını ifade eden veriler. Sosyal yardım konusunda da ABB sınıfta kalmıştır. Bu şahıslara nasıl yardım yaptığını da ABB’nin bir şekilde açıklaması lazım. Biz de buradaki resmi süreçleri takip edeceğiz.”

Haberin Devamı

CHPden iddialara yanıt: Yanlış yapan bedelini öder

‘GAZİ OLDUĞU İÇİN YARDIM ALDI’

Sosyal yardımlar konusundaki iddialara CHP Grubu’ndan bu kez yanıt geldi. CHP Mamak Meclis Üyesi Haydar Demir özetle şu ifadeleri kullandı: “Kendi döneminizde çıkan yönetmeliğe bakmamış, görmemişsiniz. Çıkmış bir arkadaş, ‘siz 48 bin lira alana sosyal yardım yapıyorsunuz’ diyor. ‘Evi var, arsası var, arabası var’ diyor. Elbette on tane dairesi var on tane de arabası var. Ancak bu arkadaş gazi. Gazilerle ilgili yönetmelik var. Yönetmelikte ‘gazilere, şehit ailelerine ilişkin yakınlarıyla ilgili bir yardım yapacaksanız herhangi bir sorgu yapamazsınız’ diyor. Nasıl yardım yapılacağı ile ilgili bir düzenleme var. Öyle kimse kimseye babasının hayrına yardım yapmıyor. ABB siz çatlasanız da patlasanız da sonuna kadar ihtiyaç sahiplerine, şehit ailelerine yardım yapmaya devam edecek. Hiç kimse gereğinden fazla kimseye yardım etmiyor.”

Haberin Devamı

CHPden iddialara yanıt: Yanlış yapan bedelini öder

MANSUR YAVAŞ TEFTİŞE VERDİ

ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın iddialar için idari soruşturma başlattığı bilgisini veren CHP Etimesgut Meclis Üyesi Ertan Işık ise “Eğer bir adam 50 bin lira aylık alıyorsa, bu adam bizden bilerek yardım alıyorsa alan da bunu bilerek veren de şerefsizdir. Alanın da alması verenin de vermesi haysiyetsizliktir. Başkan(Mansur Yavaş) bununla ilgili teftişe verdi. Hem Akyurt hem Kahramankazan’da yardım alan arkadaşlarla ilgili idari soruşturmayı başlattı. Bu yardım alan arkadaşların hangi dönemde kaydedildikleri ve yardım aldıklarını da teftişte inceleyeceğiz. Bir yanlış varsa da düzelteceğiz. Bizim hiçbir bürokrat ortağımız değildir. Yanlış yapan gider bedelini öder. Mansur Yavaş yanlış yapan hiçbir bürokrata da babasının oğlu da olsa müsaade etmez” dedi.

Haberin Devamı

CHPden iddialara yanıt: Yanlış yapan bedelini öder

‘MAMAK KENTSEL DÖNÜŞÜMÜ BİZE DEVREDİN’ TEKLİFİ

Meclis, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında yürütülecek iş ve işlemlere ilişkin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu’nu da görüştü. ‘ABB’nin bir konut bile yapıp teslim edemediği’ eleştirisinde bulunan AK Parti’li Murat Köse, “Mansur Yavaş ve ABB Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi’nde başarısız olmuştur. Bu işi becerememiştir. Mansur Yavaş’a sesleniyorum. Vatandaşa söz verdin ve sözünü tutmadın. Bir yıl sonra biz istedik bize yetki vermedin. Bütçe desteği verdik konutları yap dedik yapamadın. Dört yıl beklettin bu teklifinle şimdi çıktın ‘isteyen kendi evini yapsın’ diyorsun. Vatandaşı kaderine terk ediyorsun. Asla bu durumu kabul etmiyoruz. Yazıktır günahtır, bu teklif insafsızlıktır. İlk yıl hiçbir iş yapılmadığında da ‘tüm hak ve sorumluluklarıyla Mamak Belediyesi’ne burayı ver’ demiştim. Teklifimi yineliyorum. Mansur Yavaş’a teklifim şudur, ey Mansur Yavaş, Mamak halkını daha fazla mağdur etme. Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Proje alanındaki tüm yetkiyi Mamak Belediyesi’ne hakları ve sorumluluklarıyla devret, vatandaşımızın ihtiyacı olan konutları biz yapalım ve teslim edelim” dedi. Köse’nin geçmişte Meclis üyesi olduğuna atıfta bulunan CHP’li Haydar Demir, “Bu Mamak kentsel dönüşüm garabetini Mamaklı'ların başına salanlardan biri olmasa da kendisine hak versem. O proje yapılırken siz burada oturmadınız mı? Niye itiraz etmediniz? Bu Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi yeni mi yapıldı. Daha yeni planı kesinleşti. Yıllardan beri yapamadığınızı biz bugün çözüm üretmek için yapıyoruz” derken CHP’li Ertan Işık da “176 konutu ocak ayında, 270 konutu şubat sonu, 336 konutu da mayıs sonunda teslim edeceğiz” bilgisini verdi.

Haberin Devamı

CHPden iddialara yanıt: Yanlış yapan bedelini öder

Meclis’te sosyal yardımlar konusu konuşulurken CHP’li Haydar Demir ile AK Parti’li Murat Köse arasında gerginlik yaşandı. Demir’in konuşmasına tepki gösteren Köse, ayağa kalkarak kürsüye yürüdü. CHP’li Meclis üyelerinin de ayağa kalkmasıyla Meclis bir anda karıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!