Yaralı hayvanlara şefkat eli

Güncelleme Tarihi:

Yaralı hayvanlara şefkat eli
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 27, 2019 15:46

Keçiören Belediyesi ekipleri yaralı bir güvercin, Ankara Çayı’nın Gümüşdere koluna düşen sokak köpeği ve sahipsiz bir eşekle ilgili harekete geçerek, gerekli tedavi sürecini başlattı.

Haberin Devamı

Gümüşdere’ye düşen sokak köpeği, bir vatandaşın ihbarı ile kurtarılarak Keçiören Belediyesi’nin Bağlum’da hizmet veren Hayvan Barınağı ve Kliniği’nde tedavi altına alındı. Bağlarbaşı Mahallesi Fildişi Sokak’ta ikamet eden Esma Birol (65) buldukları yaralı bir güvercini belediye ekiplerine teslim etti. Bağlum’daki kliniğe götürülen yaralı güvercin de tedavi edildi. Burada yapılan sağlık muayenesinde güvercinin kanadında bir sıkıntı olmadığı, göğsünden darbe alıp, bir bacağının da kırık olduğu tespit edildi. Ekipler ayrıca, Bağlum mevkiinde terk edilmiş halde bulunan bir eşeğin de bakımını ve parazit tedavisini yaptılar. “Kadife” ismi verilen eşeğin bakımı, Ihlamur Vadisindeki evcil hayvanlar parkında devam ediyor.

Yaralı hayvanlara şefkat eli


DUYARLI VATANDAŞLAR İLETTİ

Haberin Devamı

Sokak hayvanlarının Allah’ın yarattığı masum ve dilsiz varlıklar olduğunu belirten Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Göreve geldiğimizden bu yana 436 sokak hayvanının tedavisini gerçekleştirdik. Bunların 114’ü duyarlı vatandaşlarımızın sosyal medya üzerinden bize ilettiği ihbarlar sonrası ekiplerimizin anında harekete geçmesi ile tedavi edildi” bilgisini paylaştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!