Yaptığımız hesaptan altı puan gerideyiz

Güncelleme Tarihi:

Yaptığımız hesaptan altı puan gerideyiz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 16, 2021 17:48

Yargısız infazın doğru olmadığını vurgulayan tecrübeli teknik adam, “Bilgi sahibi olmadan, fikir sahibi olmamak gerek. 1983’ten beri futbolun içindeyim. Şampiyon olacak kalibrede bir takıma sahibiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Spor Toto 1. Lig’de 17. haftayı bay geçen ve 30 puanda kalıp, sıralamada üçüncü basamağa inen MKE Ankaragücü’nde son dönemde çok eleştirilen Teknik Direktör Mustafa Dalcı, takımın durumu ve hedefleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Dalcı, Radyo Ostim’de ‘Atila Kiper ile Futbol’ programına konuk oldu ve sorulara içtenlikle cevaplar verdi.
İnsanların söylemlerine saygı duyduğunu belirten Dalcı, şöyle konuştu:
“İtibarsızlaştırmak doğru değil. Yargısız infaz doğru değil. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak gerek. 1983’ten beri futbolun içindeyim. Futbolculuktan başlayıp her alanında görev yaptım. Tüm liglerde görev aldım. Başka iş yap deseler yapamam. Limon bile satamam. Ankaragücü’nde çalışmak herkese nasip olmaz. Burada olduğum için çok mutluyum. Bu onuru yaşıyorum. Ankaragücü’nün başarısı için elimizden geleni yapıyoruz. Pro Lisans herkesin sorunu. Bana, diplomasız hoca diyorlar. 9 senedir UEFA A Diplomasına sahibim. 9 senedir kayıtlar açıldığında Pro Lisans için kaydımı yapıyorum. Bu benim ayıbım değil. Bu tamamen TFF’nin sorunu. Bu işin başındaki Oğuz Çetin, 1 ay önce arayıp mahcup şekilde özür diledi. Bu TFF’nin ayıbı. 9 senedir sıramı bekliyorum.”

KADRO SALI GÜNÜ BELLİ OLMUYOR

“Maç kadrosunun salı günü belli olduğu kesinlikle doğru değil. Hangi gün ne antrenmanı olacağı bellidir. Bilgisi olmadan fikri olanların iddiası bu. Ankaragücü’nün formasını giyen her futbolcu maç bitene kadar desteklenmeli. Bitince duruma göre eleştirilebilir. Büyük Ankaragücü taraftarından şunu istiyorum. Hakemin düdüğüyle desteğe başlasınlar. Kaybedersek eleştirileri başımızın üstüne. Şampiyon kolay olunmuyor. Bunun için iyi takım, iyi yönetim, iyi taraftar, olumlu basın gibi parçalar var. Bunların bir arada ilerlemesi gerek. Tüm taraftar gruplarına ihtiyacımız var. Bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sonsuz güçlerini bizlere hissettirsinler. Biz de en az onlar kadar Ankaragüçlüyüz. Taraftar hancı biz yolcuyuz. Biz onların hizmetkarıyız. Onların sonuna kadar destek vermeleri gerekir. Bizler insanız, bize adım atana biz koşarız. Beni eleştirebilirler. Kendimle ilgili şunu söyleyebilirim. Ben iyi bir insanım.”

İSTİFA ETME KONUSU DOĞRU DEĞİL

“Şampiyonluğun en büyük adaylarından biriyiz. Kupa dahil 18 maçta; 11 galibiyet, 3 beraberlik 4 yenilgimiz var. Kendimi başarılı olarak nitelendirmiyorum. 36 puanda olabilirdik. 6 puan aşağıdayız. Son yılların en çekişmeli ligini yaşıyoruz. Bu takımı biz kurduk. Başkanımıza ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Şampiyon olacak kalibrede bir takıma sahibiz. İstifa etme konusu doğru değil. Ben duruşu olan bir insanım. Gerektiğinde gitmesini bilirim. Boş mukaveleye imza attım. 3. kez burada görev yapıyorum. 2 kere fesih yaşadım. Ne paraları silip attığımı yönetimimiz bilir. Hakkımda algı oluşturuluyor. Boluspor maçı son maçım gibi şeyler yazılıyor. Bu doğru değil. Başkanım bana görevden alıyorum dese, hiç itiraz etmem. Mustafa Dalcı istifa konusu artık espri konusu oldu. Oğlum bile telefonda konuşurken kapatmadan önce seni seviyorum sonra Dalcı istifa diyor. Benim için çalıştığım yerler namus konusudur. Yeri geldiğinde bu kararı almaktan çekinmem.”

ERDEM TAKIMIMIZ İÇİN ÇOK DEĞERLİ

Sezon başı takımı kurarken Emre Yıldız, başkanın danışmanlığını yapıyordu. Sezon başında transferler yapılırken son kararı ben verdim. Başkanım nerede, nereye müdahale edeceğini çok iyi bilir. Bize iki laf fazlasını da söyler. Teknik taktik olarak işimize hiç karışmaz. Samsunspor maçı öncesi Ali Kaan’ın ciddi bir sağlık problemi çıktı. Hafta sonu kadromuza katmak istiyoruz. Erdem ile ilgili bir sıkıntı yok. Erdem bizim takımımızın kaptanı. Çok değerli bir karakter. Teknik ekibimle paylaştığım şeyleri onunla paylaşacak kadar yakınız. Erdem benim, ben de Erdemim. Hiçbir sorunum yok. Bazen böyle kararlar alınabiliyor. O bizim için çok değerli. Katkısı zaten ortada. Bu hafta sonu bizimle beraber. Yazılanlar hep dedikodu. Ataerkil toplumuz. Erkeğin olduğu yerde kavga, sorun olur. Önemli olan bu sorunları çözebilmek. Tabi ki sorunlarımız oldu. Önemli olan bu sorunları nasıl bitirebildiğin.”

ATIF’A SÜREÇTE İHTİYACIMIZ OLACAK

“Aatıf’ın futbolculuğu tartışılamaz. Sezon başı bize geç katıldı. Belli bir sürece ihtiyacı vardı. İyi duruma gelmişti ama o sırada takım çok iyi durumdaydı. Değişiklik yapma şansızım olmadı. Aatıf çok iyi bir karakter. Kendisinden çok takımını düşünen bir karakter. Kendisine sahip çıkmalıyız. Böyle bir oyuncuyu 12 hafta oturtmak kolay değil. Öncelikle iyi karakter, sonra iyi futbolcu. Özel bir oyuncu. İhtiyacımız var. Bize faydalı olacaktır. Yaşlı değil tecrübeli bir takımız. Her alanda ilk 3’teyiz. Genç ve dinamik oyuncularımız da var. Doğru bir harmanlama yaptık. BB Erzurumspor da ligin en yaşlı takımı. Bu ligde tecrübe önemli.”

TRANSFER TAHTAMIZ ŞU AN KAPALI

“Nadir Çiftçi, problemli olsa bizimle olmazdı. Kendini kabul ettirmiş bir oyuncu. Faydalı olacağını düşündüğümüz için aramıza kattık. Transfer tahtamız kapalı. Açılabilir ama ben açılmayacak gibi düşünmeliyim. 33 tane futbolcumuz var. Onu kazanmak istiyoruz. Her futbolcu penaltı kaçırır. Nadir de hayatında ilk kez penaltı kaçırdı. Geçen sene Lukasik’e en çok ben destek verdim. Bu ligde yabancı sınırlaması var. Yedekleri kullanırken de bu sıkıntı var. Hedef takım olduğumuz için ön tarafta bu hakları kullanıyoruz. İyi bir dostluğumuz var. Kendisine ‘Ya ilk 11 oynarsın ya da 18’e alamam’ dedim. Kendisi bunu biliyor, buna göre çalışıyor. Bu hafta Abdullah yok belki kendisini kullanabiliriz. Hasan Hüseyin halen bizim oyuncumuz. Futbolcunun yaşı kaç olursa olsun çocuksu bir yanı vardır. Kendisi de bazı hatalar yaptı. Bizden çok kendisine hata yaptı. Yönetim kendisiyle karar alırsa biz de yeniden bağrımıza basarız. Akın bizim için çok önemli bir oyuncu. Kendisini korumak için geriye çektik. Bahadır da çok iyi kaleci. Takımımız çiçek gibi hiçbir sorunumuz yok. Ben koruyan ve kollayan bir yapıya sahibim. Futbolcularımı kimseye yedirmem.”

BU YAPILANMA SONUCA ULAŞACAKTIR

Dalcı açıklama yaparken, yayına bağlanan Başkan Faruk Koca, teknik adam için Bolu maçının son maç olması gibi durumun olmadığını belirtip, şöyle konuştu:
“Bizim Mustafa Hoca ile tatlı bir diyaloğumuz var. Yenildiğimiz maçlarda tepki olabiliyor. Birileri de manipülasyon yapıyor. Ben tamam demedikçe böyle bir şey olması mümkün değil. Ben de tamam demiş değilim. Bunu hissettirmedim bile. Hocanın teknik yanı eleştirilebilir. Kişilik karakterine kimse bir şey diyemez. Kişilik karakter üzerine başarı inşa edebilirsiniz ama başarı üzerine kişilik karakter inşa edemezsiniz. Hoca zaten başarılı olamayacağını düşünürse gelip kendisini söylerdi. Yönetim kurulunda Mustafa Hoca ile ilgili bir görüşme olmadı. Bu takım, bu yapılanma sonuca ulaşacaktır. Ben şu anki durumda 38 puan bekliyordum. Bu ligde çok şey yaşanıyor. Hedefe ulaşacağımıza inanıyorum. Dünyanın en büyük kulübü Barcelona şu anda 11. sırada. Böyle şeyler olabiliyor. Sestak dosyası kapandı. Bochum başkanı teşekkür etti.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!