Yanlış parka 30 gün kampüs yasağı

Güncelleme Tarihi:

Yanlış parka 30 gün kampüs yasağı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 02:00

Çankaya Üniversitesi, Balgat’taki yerleşkesinde üniversite ile anlaşmalı olan yemek firmasının sahibi ile bir öğrenciye, “rektör yardımcısı ve genel sekretere ait otoparka araçlarını park ettikleri” gerekçesiyle 1 ay boyunca kampüse giriş yasağı cezası verdi.

Haberin Devamı

4 Kasım’da yaşanan olayda, üniversitenin güvenlik görevlileri, hazırladıkları tutanakta üniversite ile anlaşmalı Naz Catering firması sahibi Çetin Karaboğar’a ait 06 NZ 153 ve yeğeni olduğu iddia edilen Mehmet Yaşar Koçak’a ait 06 MYK 60 plakalı araçların, rektör yardımcısı ve genel sektere ayrılan otoparka park edildiğini belirtti. Tutanakta, güvenlik görevlileri tarafından “otoparkın personele ait olduğu ve araçların çekilmesi gerektiği” uyarısı yapıldığı ancak, “Genel sekreteriniz gelirse bana cep telefonundan ulaşsın” şeklinde yanıt verildiği bildirildi. 

GİRİŞLERİ YASAKLANDI

Rektörlük, güvenlik görevlilerinin tutanakla tespit ettiği olay hakkında Çankaya Üniversitesi Trafik ve Otopark Yönergesi’ne göre işlem yaptı. Rektör Prof. Dr. Hamdi Mollamahmutoğlu imzalı olarak Naz Catering’e gönderilen ihtar yazısında, yemek firması görevlilerinden Çetin Karaboğar ve Mehmet Yaşar Koçak’ın 14 Kasım’dan itibaren geçerli olmak üzere 30 gün boyunca üniversitenin merkez ve Balgat kampüslerine araç sürücüsü olarak alınmamasına karar verildiği bildirildi. İhtar yazısında, yaşanan durumun şirketin Gıda Hizmetleri Sözleşmesindeki hükümlerin ihlali anlamına geldiği ve benzer kural ihlali yapılması halinde doğrudan kampüse girmelerinin yasaklanabileceği, ayrıca adli süreçlerin başlatılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

‘TEPKİ AMACIYLA ORAYA PARK ETTİM’

Konuyla ilgili Hürriyet Ankara’ya konuşan Çetin Karaboğan, “Tutanakta belirtilen Mehmet Yaşar Koçak benim akrabam değildir, şirketimle de hiçbir alakası yoktur. 6 yıldır üniversite ile anlaşmalı iş yapıyorum. Mali durumlardan ötürü anlaşmazlıklardan dolayı okulda bana karşı bir tavır var. 4 Kasım’da yeğenime kendi fakültesinin otoparkında bir güvenlik amiri kızıyor ve ağlamasına sebep oluyor. Olayla ilgili şikayette bulunmak üzere dekanlık ve rektörlüğe gidiyor ancak kabul etmiyorlar. Bunun üzerine üniversiteye gelerek kendi aracımı rektör yardımcısının yerine tepki olarak park ettim” iddialarında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!