Yangında mağdur olan Çıkrıkçılar esnafı yaraları sarmaya çalışıyor

Güncelleme Tarihi:

Yangında mağdur olan Çıkrıkçılar esnafı yaraları sarmaya çalışıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 23, 2012 00:00

Tarihi Çıkrıkçılar Yokuşu’nda meydana gelen yangında 12 iş yeri tamamen yanarken 20 milyon liralık maddi hasar meydana geldi. Esnaf yangın sonrası yaralarını sarmaya çalışırken, yetkililerden de ilgi bekliyor.

ULUS Anafartalar Caddesi üzerinde bulunan tarihi Çıkrıkçılar Yokuşu’nda önceki gece elektrik kontağından çıkan ve tekstil ürünlerinin bulunduğu depolara sıçrayan yangın esnafı mağdur etti. Yangında 12 iş yeri ağır hasar görürken, maddi zarara uğrayan esnaf ise yaralarını sarmaya çalışıyor. İşyeri sahipleri, yangından sonra enkaza dönen işyerlerinin içine girerek yangından geriye kalan mallarını kurtarmaya çalıştı. İtfaiye ekipleri, yanan iş yerlerinde soğutma çalışmasına devam ederken, yangının etkili olduğu sokak ise güvenlik şeridiyle çevrildi. Ankara Valiliği İl Afet Acil Durum Müdürlüğü yetkilileri hasar tespit çalışması yaparken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya ve Ankara Milletvekili Sinan Aygün de esnafı ziyaret ederek destek sözü verdi.

Mağdur edildik

Yangından zarar gören esnaf bugüne kadar mağdur edildiklerinden yakınırken, yasak olması sebebiyle binalara bir çivi bile çakamadıklarını ifade etti. Esnaf, binaların ahşap olması sebebiyle sigorta şirketlerinin sigorta yapmaya yanaşmadığını söyledi. Yangında 5 katlı binası, içindeki mallarla birlikte yanan esnaf Hasan Yıldırım 40 yıllık emeklerinin kül olduğunu belirtti. 3 milyon 100 bin liralık zararları olduğunu anlatan Yıldırım, yetkililerin gerekli ilgiyi ve hassasiyeti göstermesini istedi. Bayram Toktaş ise esnaf olarak sıkıntı yaşadıkları ve borçlu durumda oldukları bir dönemde ortaya çıkan yangının kendilerine ağır bir darbe vurduğunu söyledi.

İşsizlik maaşı verilmeli

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya da esnafın her zaman yanında olacaklarını belirterek, “Sizler de bizlere sürekli olarak bilgi aktarın, sizlerin takipçisi olalım. Çalışma Bakanlığı’nın burada işsiz kalan esnafımızın işsizlik fonundan maaş alması konusunda iradesini ortaya koymalı. Bizler sizlere verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediği konusunda takipçi olacağız” dedi.

Çıkrıkçılar’a CHP ziyareti

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, beraberindeki CHP Ankara Milletvekili Sinan Aygün ve İl Başkanı Zeki Alçın ile birlikte Çıkrıkçılar Yokuşu’nda meydana gelen yangında zarar gören esnafı ziyaret etti.
Çıkrıkçılar Derneği Başkanı Mehmet Yıldırım ve esnaftan yangın hakkında bilgi alan Akkaya, yangın dolayısıyla esnafın büyük maddi kaybı olduğunu söyledi. Çok sayıda işçinin yangın nedeniyle işini kaybettiğini hatırlatan Akkaya, şunları söyledi:

Takipçisi olacağız

“Devlet bu günlerde var, vatandaşlarımızın zor günlerinde yanında olması gerekiyor. Ama verilen sözler sadece burada kalmamalı mutlaka hayata geçirilmesi lazım. Biz, CHP olarak her zaman esnafımızın yanındayız. Onların sorunları ve problemlerinin çözümü için her zaman katkı sunmaya hazırız, verilen sözlerin de takipçisi olacağız. Burada mağduriyet büyük. İşsiz kalanlar var. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işsiz kalan arkadaşlarımızın işsizlik fonundan maaşlarının ödenmesi konusunda irade ortaya koyması lazım. Meclis’te bunun takipçisi olacağız.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!