Yağmur yağar altyapı ağlar

Güncelleme Tarihi:

Yağmur yağar altyapı ağlar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2023 17:27

Mamak’ın Kazım Orbay Mahallesi muhtarı Birol Apalak, mahalledeki en büyük sorunun ‘altyapı yetersizliği’ olduğunu belirterek, “Her yağmur sonrası gelip çalışma yapılıyor fakat sorunumuz ancak bir sonraki yağmura kadar çözüm buluyor. Mahallemizde altyapıya neşter gerekiyor” diyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek sözü muhtar ve vatandaşlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisinde bu hafta, Mamak’ın Kazım Orbay Mahallesi’ndeydik. Kazım Orbay Mahallesi, Mamak’ın büyüyen ve gelişen mahallelerinden biri. 11 bin nüfusa, 8 binin üzerinde de seçmene sahip.
Kazım Orbay Mahallesi muhtarı Birol Apalak, “Mahallenin en büyük ve öncelikli sorunu ne?” sorumuza, “Altyapı yetersizliği” yanıtı verdi. Kronikleşen bu soruna artık kalıcı bir çözüm beklediklerini ifade eden muhtar Birol Apalak, “Her yağmur sonrası gelip çalışma yapılıyor fakat sorunumuz ancak bir sonraki yağmura kadar çözüm buluyor” dedi ve şunları söyledi:

Yağmur yağar altyapı ağlar

Haberin Devamı

30-40 SENE ÖNCESİNİN ALTYAPISI

“Zamanla gelişen bir mahalle olmamıza rağmen en büyük sıkıntılarımızdan biri altyapının yetersiz olması. 30-40 sene öncesinin altyapısı yani gecekondu döneminden kalma. Buna dair sıkıntılarımızı ve taleplerimizi 2016 yılından beri yazdığımız dilekçelerle de dile getiriyoruz, fakat her defasında ‘programa alındığı’ söyleniyor. Kalıcı değil, geçici çözümler uygulanıyor.

Yağmur yağar altyapı ağlar

SU BASTI, MADDİ HASAR OLUŞTU

Bu yıl kentimiz oldukça yağış aldı. Meydana gelen bu yağışlardan mahallemiz sakinleri de olumsuz etkilendi. Mahallelinin evini sayısız kere su bastı, maddi hasar oluştu. Yağmur sonrası 342. Cadde’de evlerin bir kısmını, 443 Sokak’ta alt kotları ile 450. Sokak’taki bina garajlarını su bastı. Her yağmur sonrası gelip çalışma yapılıyor fakat sorunumuz ancak bir sonraki yağmura kadar çözüm buluyor.

Yağmur yağar altyapı ağlar


KALDIRIMDA YOSUN OLUŞTURUYOR

Yağmur yağar altyapı ağlar

Haberin Devamı

Öte yandan 339. Cadde ve 450. Sokak’ta yağmur gider hattı yok, 342. Cadde’de ise yarıya kadar var. Evlerde kullanılan sular yollara sızıyor, sızmakla da kalmıyor, kaldırımda yosun bile oluşturuyor. Kış ayları kapıya dayandı. Bu yosun tutmuş kaldırımlarda insanlar nasıl kaymadan yürüyecek? Kısacası, mahallemizde altyapıya neşter gerekiyor. Altyapının yetersiz olmasından kaynaklı mahallede özellikle 443. Sokak’ta kötü bir koku da oluşuyor”

BİR ÇÖZÜM BEKLİYORUZ

Yağmur yağar altyapı ağlar

* Kazım Orbay Mahallesi 342. Cadde’de ikamet eden Bekir Korkmaz: “Zemin katta oturuyoruz, evimizi her yağmurda su basıyor. Devlet büyüklerimizden bir çözüm bekliyoruz.”

Haberin Devamı

Yağmur yağar altyapı ağlar


* Mahalle sakini Nuh Eroğlu: “Üç ay evvel yağmur yağdığında caddede ayağımı burktum. Altyapının, yolların bir an evvel düzeltilmesi gerekiyor.”

BALKONDAN SESLENDİ

Yağmur yağar altyapı ağlar

‘Mahallenin Nabzı’ turu sırasında Kazım Orbay Mahallesi 450. Sokak’tan bir mahalleli, evinin balkonundan sesini duyurmaya çalışarak, “Altyapı problemi yıllardır en büyük sorunumuz. Her yağmurda sokağımızı su basıyor. Artık ne yapacağımızı da şaşırır olduk. Bu soruna kalıcı bir çözüm gerek” diye seslendi.

MAHALLENİN ÇÖZÜM BEKLEYEN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Birol Apalak, mahallenin çözüm bekleyen diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:
* Mahallemizde başıboş köpek sayısı giderek artıyor. Hayvanlarla elbette birlikte yaşamayı seviyoruz fakat bu sayı kontrolsüzce arttığında tehlike boyutuna varabiliyor. Özellikle akşam saatlerinde ve sabah erken saatlerde sürü halinde gezen köpekler, mahalleliyi tedirgin edebiliyor. Mahallemizde bu anlamda saldırıya uğrayan da oldu. Talebimiz, kısırlaştırma seferberliğinin artması ve can dostlarımızın yaşamlarını sürdürebilecekleri konforlu, hijyenik rehabilitasyon merkezlerinin sayısının artması.

Haberin Devamı

Yağmur yağar altyapı ağlar

* Mahallemizde, Kızılay ve Ulus’a giden otobüs sayısının artırılması gerek. 332, 338 ve 383 hat numaralı EGO otobüslerinin sefer sayısı artırılabilir. Öte yandan mahallemizle birlikte Akdere, Peyami Safa, Abidinpaşa, General Zeki Doğan Kutlu ve Mutlu mahalleleri de dahil şehir hastanelerine giden bir otobüs hattı istiyoruz. Burada ikamet edenlerin çoğu belli bir yaşın üstünde. Çoğunun arabası yok, hastaneye gitmek için epey bir çile çekiyorlar. Şehir hastanelerinin güzergâhına giden dolmuşumuz da bulunmuyor. Acilen, bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.

Yağmur yağar altyapı ağlar

Haberin Devamı

* 340. ve 339. caddelerin kesiştiği kavşakta çok sık kaza meydana geliyor. Neredeyse haftada bir kaza yaşanıyor. Üstelik okul yolu! İvedilikle kavşağa kasis ve sinyalizasyon konulması gerekiyor. Öte yandan, mahallemizde 342. Cadde 70 numaralı binanın tam giriş yönünde bir elektrik hattı bulunuyor, çocuklar için tehlike oluşturuyor. Acilen yerinin değiştirilmesi gerekiyor.

Yağmur yağar altyapı ağlar

* Mahallemizde kiralık ev bulmak oldukça zorlaştı. Üstelik fiyatlar da cabası. Bir buçuk sene önce 2 bin TL olan kiralar 10 bine çıktı. Mahallemizde kiracılar ve ev sahipleri arasında sorunlar yaşanmaya başladı. Şu anda Kazım Orbay’da en uygun kiralık evin fiyatı 7 bin TL civarında.

* Gece geç saatlerde mahallemizde araç içerisinde yüksek sesle müzik dinleyenler ya da taşkınlık çıkaranlar oluyor. Bu da mahalleliyi oldukça rahatsız ve tedirgin ediyor. Asayişe dair sıkıntılar yaşamıyoruz fakat talebimiz bu denetimlerin daha da artırılması, gürültü kirliliğinin önüne geçilmesi şart.

BAKMADAN GEÇME!