Yabancı ülke ve örgütlerden Beşiktaş'taki terör saldırılarına kınama mesajları

Güncelleme Tarihi:

Yabancı ülke ve örgütlerden Beşiktaştaki terör saldırılarına kınama mesajları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 17:06

Yabancı ülke ve örgütlerden Beşiktaş'taki terör saldırılarına kınama mesajları

Haberin Devamı

 ANKARA, (DHA) - İSTANBUL Beşiktaş'ta dün gerçekleştirilen terör saldırılarının ardından yabancı ülkeler ve uluslararası örgütlerden art arda taziye mesajları ve açıklamalar geldi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı iletilirken, Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert tarafından Twitter üzerinden paylaşılan mesajda, Başbakan Angela Merkel'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye dileklerini ilettiği ifade edildi.

Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, Irak Türkmen Cephesi Başkanı, Kerkük Milletvekili Erşet Salihi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı iletti. İspanya Dışişleri Bakanlığı'nda AB'ye Üye ve Aday Ülkelerle İkili İlişkilerden Sorumlu Büyükelçi Viktoria Morera, Madrid Büyükelçisi Ömer Önhon'u telefonla arayarak taziyelerini iletti. Katar Emiri Şeyh Tamim, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı iletirken, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev tarafından da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a bir taziye mesajı iletildi. Bahskeonu'nun taziye mesajı Kazakistan Cumhurbaşkanlığı resmi internet sitesinde de yayınlandı.

YUNANİSTAN CUMHURBAŞKANI PAVLOPULOS'DAN ERDOĞAN'A TAZİYE TELEFONU

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde taziye dileklerini iletti. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Büyükelçi George Yennimatas, Atina Büyükelçisi Halit Çevik'i telefonla arayarak, Yunan Cumhurbaşkanı Pavlopulos'un talimatı üzerine aradığını ve en derin taziyelerini dayanışma duygularıyla birlikte sunmak istediklerini ifade etti.

Kuveyt Emiri Şeyh Sabah, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı iletti. Veliaht Prens Şeyh Nawaf ile Başbakan Şeyh Jaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah da Erdoğan'a birer taziye mesaj gönderdi. Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a taziye mesajı iletirken, Portekiz Cumhurbaşkanı Marcelo Rebelo de Sousa tarafından Erdoğan'a taziye mesajı iletti.

AB, ABD, AVRUPA KONSEYİ, BM ve NATO'DAN AÇIKLAMA

Dışişleri kaynaklarından alınan bilgiye göre, Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi ve Komisyon Başkan Yardımcısı Mogherini ile Komşuluk Politikası ve Genişleme Müzakerelerinden Sorumlu Komiser Hahn tarafından taziye dilekleri içeren bir açıklama yapıldı. Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz, Yüksek Temsilci Mogherini, AP Türkiye Raportörü Kati Piri, Komiser Stylianides, Komiser Hahn, Komiser Avramapoulos, AB Komisyonu Uluslararası İşbirliği ve Kalınma Genel Müdürü Manservisi, AP ACRE/ECR Grubu, AP üyesi Marietje Schaake, AP üyesi Takis Hadjigeorgiou, AP üyesi İlhan Kyuchyuk sosyal medya üzerinden taziye mesajları iletti.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Ned Price tarafından saldırıyı kınayan ve taziye dilekleri içeren bir açıklama yayınlandı.

Avrupa Konseyi (AK) Genel Sekreteri Jagland ve AKPM Başkanı Agramunt tarafından saldırıyı kınayan ve taziye dilekleri içeren birer açıklama yapılırken, AK Genel Sekreteri'nin Basın Sözcüsü Daniel Holtgen Twitter üzerinden saldırıyı kınayan ve dayanışma mesajı içeren bir paylaşımda bulundu. Avusturya Dışişleri, Avrupa ve Uyum Bakanı Sebastian Kurz ve Bakanlık Genel Sekreteri, Büyükelçi Michael Linhart tarafından Twitter'da saldırıyı kınayan ve taziye dilekleri içeren mesajlar yayınlandı. Sözkonusu mesajlar, Avusturya Dışişleri Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından da paylaşıldı. Ayrıca Avusturya Cumhurbaşkanlığına seçilen Alexander Van der Bellen de Twitter hesabından paylaştığı mesajda saldırıyı kınadı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri adına sözcüsü tarafından saldırıyı kınayan ve taziye dilekleri içeren bir açıklama yayınlandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stolenberg tarafından ise saldırıyı kınayan ve Türkiye ile dayanışma mesajı içeren bir açıklama yayınlanırken, ayrıca Stolenberg, Twitter hesabından yayınladığı mesajda saldırıyı kınadı.

Mısır Dışişleri Bakanlığı tarafından da saldırıyı kınayan ve Türkiye ile dayanışma ifadeleri içeren bir açıklama yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!