Yabancı sınırı değer düşürür

Güncelleme Tarihi:

Yabancı sınırı değer düşürür
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2019 15:28

Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, Süper Ligin markasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Yiğiner, kaliteli yabancı oyuncunun ligin tanınmasına katkı sağladığını belirtip, “Rekabetin canlı tutulması anlamında yabancı futbolcu sınırlamasının bize fayda getirmeyeceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

MKE Ankaragücü Kulübü Başkanı Mehmet Yiğiner, Süper Lig’de mevcut yabancı kuralının devam edebileceğini söyledi.
Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı’nda yabancı oyuncu kuralı ve Futbol Federasyonunun haziran ayında yapılacak genel kuruluyla ilgili istişarede bulunduklarını belirten Yiğiner, şöyle konuştu:
“Ligimizin marka değeri de önemli. Ne kadar fazla tanınmış ve kaliteli yabancı futbolcu getirirseniz, ligin değeri artıyor. Bazı futbolcular var ki, yurt dışından getirip Türkiye’de parlatıyorsunuz. Rekabetin canlı tutulması anlamında, yabancı futbolcu sınırlamasının bize fayda getirmeyeceğini düşünüyorum. 14 yabancı oyuncu ile devam edilebilir diye düşünüyoruz.”

AĞIR YAPTIRIMLAR GELEBİLİYOR

“Kulüpler altyapıya önem vermeli. Bunu teşvik etmeliyiz. Bu sistemle, ne kadar çok yerli futbolcu oynatırsanız o kadar çok teşvik alınacak diye düşünüyoruz. 14 yabancı futbolcu transfer etmek zorunda değiliz. Geçmiş dönemlerde hovardaca transferler yapılmış. Futbolculara, değerinden fazla ücretler ödenmiş. Sonrasında da büyük oranda borçlanmalar olmuş. Şu anki başkanlar bilinçli. Ekonomik anlamda önemli adımlar atılıyor. Kulüpler borçlanmıyor, borç ödüyor. Herkes hesabını daha iyi yapmak zorunda. Kulüpler, FIFA’nın ve UEFA’nın ağır yaptırımları ile karşı karşıya kalabiliyor. Plan programımızı iyi yapmak durumundayız. FIFA’daki dava dosyaları ile uğraşırken neler çektiğimizi bizden iyi kimse bilemez.”

Haberin Devamı

İDMANDA 9 EKSİK

Spor Toto Süper Lig’in 27. haftasında Fenerbahçe ile karşılaşacak Ankaragücü, hazırlıklarına başladı. Beştepe Tesisleri’nde teknik direktör Mustafa Kaplan yönetiminde gerçekleşen antrenmana milli takım kamplarında bulunan Altay, Pazdan, Orgill ve Sacko katılmadı. Hafif ağrısı bulunan Kitsiou ve tedavisi devam eden Djdedje’nin yanı sıra izinli olan Moke, Moulin ve Sadaev de antrenmanda yer almadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!