Yabancı öğrencilerden Türkçe şarkılar

Güncelleme Tarihi:

Yabancı öğrencilerden Türkçe şarkılar
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2021 09:25

Türkiye'de okuyan yabancı öğrenciler yaklaşık bir yıl önce kurulan Türk müziği korosunda Türkçe şarkılar seslendiriyor.

Haberin Devamı

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı’nın (YTB) Ankara Hamamönü'ndeki ofisinde çalışmasını sürdüren Uluslararası Sanat Topluluğu, Türk halk, sanat ve tasavvuf müziğinden eserleri hem çalıyor hem de seslendiriyor. Topluluğun sanat yönetmeni kanun sanatçısı Özgür Ahmet Şarman, 30 yabancı öğrencinin katıldığı koroyla ilgili şu bilgileri verdi:

Yabancı öğrencilerden Türkçe şarkılar


KONSER VERECEĞİZ

“Türk Sanat Müziği, tasavvuf musikisi ve halk müziği ile zaman zaman güncel müzik çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Koro üyeleri arasında enstrüman çalmayı burada öğrenenler var. Ut, bağlama ve ritim derslerimiz oluyor. Koronun repertuvarı genişledi ve konser vermeyi düşünüyoruz. Topluluk üyeleri, tasavvuf musikisinde zorlanmadı, sanat ve halk müziği icraları zor olduğu için onlar da zorlanıyor ancak yine de müzik kulakları olduğu için son derece başarılılar.”

TÜRK MÜZİĞİ HİSSEDEREK SÖYLENMELİ

Haberin Devamı

Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Genel Türk Tarihi bölümünde doktora yapan, toplulukta bağlama ve kopuz çalan Kırgız Umsunay Ömürbekova, “Türk müziğini hissederek söylemek gerektiğini gördüm” dedi. Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Sudanlı İman Abdullatif de “Müzik yeteneğimin olduğunu bilmiyordum. Ut ve gitar eğitimi alıyorum” diye konuştu. Ankara Müzik ve Güzel Sanatlar Üniversitesi Opera Bölümü’nde okuyan Kosovalı Erdin Sadiku da en sevdiği Türk Halk Müziği eserinin ‘Çanakkale’ türküsü olduğunu dile getirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!