Vurmalı festival

Güncelleme Tarihi:

Vurmalı festival
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 27, 2014 01:23

Milli Eğitim Bakanlığı ve Keçiören Belediyesi’nin destekleği, 8’inci Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali umhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda gerçekleştirildi. Festival renkli görüntülere sahne oldu.

Haberin Devamı

Sekizinci Uluslararası Vurmalı Çalgılar Festivali; Milli Eğitim Bakanlığı, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası sanatçılarından Dinçer Özer’in işbirliğinde 81 il ve Bulgaristan’dan gelen öğrenci gruplarının katılımıyla gerçekleşti. Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’ndaki etkinlik, izleyicilerden yoğun alkış aldı.
Projenin mimari olan Dinçer Özer, köy okullarına Vurmalı Çalgılar Odası kurmayı ve 3 Aralık Engelliler Günü’nde özel bir gösteri yapmayı planladıklarını belirterek şunları söyledi:

TÜRKİYE’NİN DÖRT BİR YANINDAN

“Birçok okula vurmalı çalgılar odası yaptık. Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrencileri bir araya getirerek birbirlerini tanımaları, kaynaşmaları, ortaklaşa bir etkinlik yapmalarını sağladık. Emeği geçen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim. Festivale destek sunmak isteyen herkesle çalışmaya hazırız” dedi. Etkinliğe Ordu’nun Çayıralan Köyü’nden katılan öğrenciler, Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nda konser vermekten büyük gurur duyduklarını ve kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!