Vizontele çocukları

Güncelleme Tarihi:

Vizontele çocukları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2019 09:56

Çocuk Sinema Okulu'nun 33 kişilik çocuk ekibi, Yılmaz Erdoğan'ın Vizontele filmini Ümitköy’de çekti. Çocukların 20’si hem oyunculuk yaptı hem de kamera arkasında görev aldı.

Haberin Devamı

Çocuk Sinema Okulu, çocuklara sinema ve televizyonu öğretebilmek amacıyla üç yıl önce açıldı. Çocuk Sinema Okulu yapımcılarından Esra Özge Aktürk, çocuklara 6 aylık süreçte 8 branşta okullarında eğitim verdiklerini aktardı. Aktürk, eğitimlerin ardından çocukların istedikleri bir filmi iç ve dış mekanda çektiklerini, biletlerini tasarlayarak satışını yaptıklarını anlattı. Aktürk, son olarak Ankara Göktürk İlkokulu öğrencilerine yönelik sinema eğitimlerini tamamladıklarını, sanatçı Yılmaz Erdoğan'a ulaşarak Vizontele'nin yeniden çekimi için kendisinden izin aldıklarını söyledi. Aktürk, "Bu sırada Vizontele filminde oynayan 1957 model klasik otobüsün sahipleri ile iletişime geçtik ve otobüsü Ankara'ya çocukların çekimleri için gönderdiler. Çocuklar, drone ile otobüs sahnesini çektiler" dedi. Filmin çekimlerinin Ümitköy'de yapıldığı belirten Aktürk, çekimlerin 10 gün sürdüğünü, Vizontele'nin aynı senaryosunun kullanıldığını ifade etti. 

Haberin Devamı

HER BİLET BİR DİLEK

10 Haziran'da Ankara'da yapılacak olan filmin galasına Yılmaz Erdoğan ile Yeşilçam'ın ve Türk sinemasının ünlü isimleri de davet edildi. Biletleri satışa çıkarılan filmin geliri, ‘Her Bilet, Bir Dilek’ kampanyası çerçevesinde ihtiyaç sahibi çocuklarla paylaşılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!