Velilerin çayını için sohbet edin

Güncelleme Tarihi:

Velilerin çayını için sohbet edin
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2022 16:13

İki yıllık aranın ardından öğrenciler, maskesiz olarak yeni eğitim-öğretim dönemine başladı. İlk ders zilini Etimesgut’taki Şehit Güner Altınok İlkokulu’nda çalan Ankara Valisi Vasip Şahin, öğretmenlere seslendi: “Velilerimizle sadece veli toplantılarında değil, onun yerine evine ya da iş yerine uğrayın, çayını için, sohbet edin.”

Haberin Devamı

Başkent Ankara’da 1 milyon 114 bin ilk, orta ve lise öğrencisi ile 77 bin 852 öğretmen için 2022-2023 eğitim-öğretim yılı ilk ders zili çaldı.
Ankara Valisi Vasip Şahin, Etimesgut’taki Şehit Güner Altınok İlkokulu’nda düzenlenen törene katılarak, yeni eğitim-öğretim yılının açılışını yaptı. Programa, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Harun Fatsa, Etimesgut Kaymakamı Naci Aktaş ile Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel de katıldı.

VALİ ŞAHİN’DEN ÖNERİLER

Vali Şahin, yeni eğitim-öğretim yılı için başarı dileğinde bulunarak, “Öğrencilere bir kuyumcu hassasiyetinde yaklaşın. Velilerimizle sadece veli toplantılarında değil, onun yerine evine ya da iş yerine uğrayın, çayını için, sohbet edin. Öğrencimizi aileleriyle birlikte değerlendirin. Bu öğrencinin okula, derse ilgisini artırır” dedi.

Haberin Devamı

SINIF ORTALAMASI 30 OLDU

Şahin, Ankara’daki ilkokulların sınıf ortalamasının 30’un altında, orta öğretimin ise 30 civarında olduğunu belirterek, “Devletimizin tüm imkanlarıyla öğrencilerimize en iyi şartlarda eğitim vermek için çalışıyoruz” diye konuştu.

Velilerin çayını için sohbet edin


Vali Şahin, okul öğrencilerinin gösterilerini izledikten sonra Başkan Demirel’le birlikte sınıfları gezdi.

Velilerin çayını için sohbet edin

EĞİTİM DÖNEMİ TAKVİMİ

İlk ders zilinin çalmasıyla başlayan 2022-2023 eğitim-öğretim yılında ilk ara tatil 14-18 Kasım 2022'de yapılacak. Öğrenciler, 23 Ocak-3 Şubat 2023'te yarıyıl tatiline girecek, 17-20 Nisan 2023'te ise ikinci ara tatil dönemi olacak. Eğitim-öğretim dönemi, 16 Haziran 2023'te sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!