Vatandaşa uyarı engelliye tehlike

Güncelleme Tarihi:

Vatandaşa uyarı engelliye tehlike
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2022 13:50

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda...‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Altındağ-Aydınlıkevler Mahallesi...

Haberin Devamı

Altındağ-Aydınlıkevler Mahallesi muhtarı Şenol Öz, engellilerin kaldırım ortasındaki uyarı levhalarına çarptığına dikkat çekerek, “Harman Sokak’ta kaldırımın tam orta yerinde bulunan uyarı levhaları görme engelli vatandaşlarımız için tehlikeli olabiliyor, zaman zaman levhalara çarpıp, yaralandıklarını söylüyorlar, buna yönelik gerekli önlemler alınmalı” diyor. Muhtar Öz, sorun ve talepleri ise şöyle sıralıyor:

Vatandaşa uyarı engelliye tehlike

LEVHAYA ÖNLEM, OKUL ÖNÜNE KASİS

“Aydınlıkevler Mahallesi, oldukça eski bir mahalle. Yaklaşık 27 bine yakın nüfusu var. Engelli ve yaşlı nüfusu fazla. Özellikle Harman Sokak’ta kaldırımın tam orta yerinde bulunan uyarı levhaları görme engelli vatandaşlarımız için tehlikeli olabiliyor, kaldırımda yürürken zorluk çekiyorlar. Zaman zaman çarpıp, yaralandıklarını söylüyorlar. Buna yönelik gerekli önlemler alınabilir. Ayrıca, Çevreli Caddesi’nde işitme engelli öğrencilerimizin gittiği iki okul bulunmakta dolayısıyla Çevreli Caddesi, çocukların çok sık kullandığı işlek bir cadde. Araçlar hızlı gelebiliyor ve işitme engelli öğrenciler korna sesini duymayabiliyor. Uyarı levhası var ama okula yakın bir yere kasis de yapılması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Vatandaşa uyarı engelliye tehlike

Vatandaşa uyarı engelliye tehlike

Muhtar Öz, “Uyarı levhaları, kaldırımın ortasına değil de daha köşeye yuvarlak formda yerleştirilebilir” diyor.

KALDIRIMLARA PARK ŞİKÂYETİ

Vatandaşa uyarı engelliye tehlike

Mahallemizin sokakları oldukça dar ve trafik yoğunluğu bir hayli fazla. Bundan ötürü çoğu zaman araçlar kaldırıma park ediyor. Bu yüzden özellikle yaşlı ve engelli vatandaşlarımız kaldırıma park edilen araçlardan ötürü şikâyetçi. Kaldırımları araçlardan ötürü kullanamıyorlar. Sokak dar olduğu için de gelen geçen haliyle arabasını park ediyor. Ciddi anlamda bir otopark sıkıntısı yaşıyoruz. Bazı sokaklarımızda iki araba yan yana geçemiyor. Ambulans, itfaiyenin rahatlıkla geçmesi de çok önemli. Karlı günler de yaklaşıyor, kar küreme araçları mahalleye rahat girebilmeli. Bu yüzden otopark sorununa bir çare arıyoruz.

Haberin Devamı

Vatandaşa uyarı engelliye tehlike

MOLOZ ÜSTÜNE MOLOZ ATILIYOR

Mahallemizde Kutluk Sokak’ta bulunan Türk-İş Blokları’ndaki yapılardan biri riskli olması sebebiyle iki yıl önce yıkıldı. Fakat iki yıl geçmesine rağmen yıkılan binanın moloz yığınları kaldırılmadı. Hem çevre hem de görüntü kirliliği yaratıyor. Özellikle mahalle sakini oldukça rahatsız. İnsanlar tadilat yaptırdığında kalan atıklarını getirip moloz yığınlarının üstüne bırakıyor. Düşünün, balkona çıkıyorsunuz, manzaranız moloz yığınları, pisuvar, klozet oluyor. Talebimiz, moloz yığınlarının kaldırılıp, alanın temizlenmesi. Mahallede moloz yığınlarının olduğu alan fazla ayrıca metruk yapılar da var.

Haberin Devamı

Vatandaşa uyarı engelliye tehlike

BU GÖRÜNTÜ MAHALLEMİZE YAKIŞMIYOR

Vatandaşa uyarı engelliye tehlike

Türk-İş Blokları’nda oturan ve moloz yığınından şikâyetçi olan mahalle sakini Eda Gökbulut ise “Aydınlıkevler’de doğdum büyüdüm mahallemi çok seviyorum ama bu görüntü ve çevre kirliliği mahallemize hiç yakışmıyor. Şimdi herkes bütün atıklarını, çöplerini buraya atıyor. Moloz yığınları bir an evvel kalkmalı. Biriken moloz yığınları aynı zamanda güvenlik zafiyeti de oluşturuyor. Öncesinde yığınların kenarına kuytu bir yere saklanan biri olmuştu mahalleli olarak tedirgin olmuştuk. Balkonumun bir tarafı Altınpark’a bir tarafı moloz yığınlarına bakıyor. Yani bir yüzü farklı öteki yüzü farklı” dedi.

Haberin Devamı

Vatandaşa uyarı engelliye tehlike

 Mahalle sakinlerinden İsmet Duran, moloz yığınlarının en azından kaldırılana kadar telle çevrilmesini talep ediyor.

ALTINPARK’A KABİN TALEBİ

Vatandaşa uyarı engelliye tehlike

Mahallelerindeki yeşil alan ve park sayısının yeterli olduğunu söyleyen muhtar Öz, “Özellikle Altınpark 7’den 70’e herkesin yürüyüş ve spor yapmak için gittiği gözde bir alan. Altınpark’ın içinde açık havada spor aletlerimiz ve yürüyüş parkurumuz var. İnsanların eşyalarını koyabileceği, dolaplı kilidi olan bir kabin yapılabilir. Çünkü spor yapan çok” talebinde de bulundu.

Vatandaşa uyarı engelliye tehlike

Haberin Devamı

Hemen hemen her gün Altınpark’a spor yapmaya geldiğini söyleyen Seyid Koçak (79) ise park alanında kişisel eşyaların konulabileceği bir alan oluşturulmasını istiyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!