Valinin görevden aldığı doktorlar yargıya gidiyor

Güncelleme Tarihi:

Valinin görevden aldığı doktorlar yargıya gidiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 24, 2010 00:00

Asistanları Ankara Valisi Kemal Önal’ın bir yakınını özel muayenehanesine yönlendirdiği iddiasıyla görevden uzaklaştırılan Op. Dr. Hasan Yıldırım, Ankara Valiliği’ni dava ediyor. Görevden alma işleminin tamamen keyfi olduğunu öne süren Yıldırım, haksızlığa uğradığını söylüyor.

Haberin Devamı

KOLUNDAKİ kırık şikayetiyle Atatürk Hastanesi aciline başvuran Ankara Valisi Kemal Önal’ın yakını Özgür Talu, iki asistan tarafından Ortopedi Klinik Şefi Op. Dr. Hasan Yıldırım’ın özel muayenehanesine yönlendirildiğini öne sürmüş bu iddiasını da Vali Önal’a aktarmıştı. Vali Önal da iki asistanla birlikte Op. Dr. Yıldırım’a görevden el çektirmişti.
Haksızlığa uğradığını belirterek Valiliği dava eden Yıldırım, “Hastayı ne gördüm ne de konuşmuşluğum var” dedi. Hastane kayıtlarından ve nöbetçi asistan doktorların ifadelerinden anlaşıldığı üzere hastanın geçen hafta Cuma akşamı saat 19.00 civarında hastaneye başvurduğunu belirten Yıldırım yaşananlarla ilgili şu iddialarda bulundu:
Daha iyi nerede olur
“Asistan doktorlarımdan aldığım bilgilere göre acilimize kol kırığı şikayeti ile başvuran hastaya gerekli tetkikler yapıldıktan sonra, saat 22.00 sularında kliniğimize yatırılmış ve ameliyat edilmesi gerektiği söylenmiş. Bu esnada hasta yakınları hastalarında olan kronik rahatsızlığını belirterek ‘Biz anestezi bölümüne güvenmiyoruz, daha iyi nerede ameliyat yaptırabiliriz’ gibi sorular sormuşlar. Anestezi uzmanı da zaten ameliyathanelerin o sırada acil vakalarla dolu olduğunu, ameliyatın mevcut sendromu nedeni ile ileri dahili tetkiklerinin tamamlandıktan sonra, ertesi gün yapılmasının daha uygun olacağını söylemiş. Bu tip kırık vakalarında ameliyatın zaten bir aciliyeti yoktur.
Dikkatli olun
 Hasta ve yakınları daha hastaneye girer girmez, tüm görevlilere ‘Biz valinin yakınıyız, İl Sağlık Müdürlüğü’nde tanıdıklarımız var’ gibi sözler sarf etmişler. Gece boyunca da asistan arkadaşlarımızı sıkıştırıp dışarıda nasıl kime ameliyat ettiririz gibi sorular yöneltmişler. Nöbetçi ekip önce hastanede her türlü imkanın olduğunu belirtmişlerse de ısrarlı sorular karşısında beni söylemişler. Ertesi gün apar topar hastanın yattığı servis değiştirilmiş başına da bir güvenlik görevlisi konulmuş. Tabi biz olanlara anlam veremedik. Hafta içi de sağlık müdürlüğünden görevliler gelerek görevden alındığımı söylediler. Ben hukuki haklarımı biliyorum, haksızlığa uğradığım alenen ortadadır. Hakkımı yasal yollarla arayacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!