Vali Yardımcısı Karabina'dan barınak ziyareti

Güncelleme Tarihi:

Vali Yardımcısı Karabinadan barınak ziyareti
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2016 12:02

Vali Yardımcısı Karabina'dan barınak ziyareti

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Vali Yardımcısı Mustafa Karabina, Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezdi. Karabina, Çankaya Belediyesi’nin sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Vali Yardımcısı, Çankaya Belediyesi bakım ve rehabilitasyon merkezinin Ankara Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyeleri tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi.

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Ankara Vali Yardımcısı Mustafa Karabina tarafından denetlendi. Ankara İl Hayvan Koruma Kurulu’ndan sorumlu Vali Yardımcısı olan Karabina’nın barınak gezisine Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç eşlik etti. Gezi heyetinde ayrıca Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Şube Müdürü Şahin Çılgın, Ankara Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Şafak Uğur ve Çankaya Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Ayla Pilten de yer aldı.

5 üniteden oluşan barınağın tamamını gezen Karabina’ya Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç detaylı bilgi aktardı. Yoğun bakım ünitesi, ameliyathane, Yav-Sa (yavru sahiplendirme), anneli-annesiz yavru ve 60 tel ünitenin tamamını gezen Karabina, gördüğü tablodan memnun kaldığını belirtti.

SORUN TÜM KENTİN

Karabina, Çankaya Belediyesi’nin sokak hayvanlarıyla ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti. Çankaya Belediyesi bakım ve rehabilitasyon merkezinin Ankara Büyükşehir Belediyesi ve tüm ilçe belediyeleri tarafından örnek alınması gerektiğini söyledi. Ankara'daki sokak hayvanları sorununun ve çözüm önerilerinin tartışıldığı toplantıda, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Anıl Sevinç de Başkentteki sokak hayvanları sorununun her geçen gün arttığını belirterek, “Çankaya Belediyesi sosyal sorumluluk ve duyarlılık gereği bu çalışmaları yapıyor. Tek başına bu yükün altından kalkması mümkün değil, tüm yerel yönetimlerin bu işin içerisinde olması gerekiyor” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!