Vali Topaca talimat verdi: ‘Takip edin hızlandırın’

Güncelleme Tarihi:

Vali Topaca talimat verdi: ‘Takip edin hızlandırın’
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 01:00

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, ilçeyi ziyaret eden Vali Ercan Topaca’dan Hükümet Konağı projesi için destek istedi. İnşaatın yapılacağı alanı inceleyen Vali Topaca, Bakanlığın yatırım programına alınan konakla ilgili projenin takip edilmesi ve inşa sürecinin hızlandırılması için talimat verdi.

Haberin Devamı

Ankara Valisi Ercan Topaca, ilçe ziyaretleri kapsamında bu defa Yenimahalle’deydi. Kaymakamlık’ta ilgili bürokratlarla eğitim toplantısı gerçekleştiren Vali Topaca, ardından Yenimahalle Belediyesi’nde Başkan Fethi Yaşar’la bir araya geldi. Vali Ercan Topaca ve Başkan Fethi Yaşar, belediye ziyaretinde yeni yapılacak olan Hükümet Konağı konusunu görüştü. Geniş bir alana sahip eski 50. Yıl Yetiştirme Yurdu arsasının 6 bin metrekaresine bir hükümet konağı yapılması için yıllardır çağrıda ve girişimlerde bulunduğunu kaydeden Başkan Yaşar, Vali Topaca’dan projenin bir an önce başlaması için destek talebinde bulundu. İlçede; emniyet, kaymakamlık, nüfus ve tapu gibi kurumların ayrı yerlerde olmasının zorluğuna dikkat çeken Başkan Yaşar şöyle konuştu:

Haberin Devamı

 YILLARCA İLÇEYE KORKU SALDI

“Buradaki yurt binası yıllarca ilçe halkımıza korku saldı. Karşısında bulunan okuldaki öğrencilerin eğitim hayatlarını da olumsuz etkilemeye başlamıştı. Defalarca yangın çıkan binanın yıkılması için ilgili bakanlığa birçok yazı yazdım. Bütün bu girişimler neticesinde yurt binası, 2015 yılında belediye ekiplerimiz tarafından yıkıldı ve arsa temizlendi. O günden beri de boş vaziyette bekliyor. Burada yapılacak hükümet konağı ve hemen yanındaki belediye ile vatandaşlarımız tüm işlerini aynı yerde yapabilecekler. Böyle bir Hükümet Konağı binası hem vatandaşı memnun eder hem ilçemize prestij kazandırır.”

ALANDA İNCELEMELER YAPTI

Yaşar’dan bilgi alan Vali Topaca, Hükümet Konağı’nın yapılacağı alanda inceleme de yaptı. Hürriyet Ankara’nın edindiği bilgilere göre Vali Topaca, ilçedeki devlet kurumlarının bir çatı altında olmasının doğru bir çalışma olacağına işaret ederek yeni binanın vatandaşlara da kolaylık sağlayacağını söyledi. İçişleri Bakanlığı’nın bu yılki yatırım programına giren Hükümet Konağı için ilgili bürokratı arayan Vali Topaca’nın projenin takip edilmesini ve inşa sürecinin hızlandırılması için çalışma yapılması yönünde talimat verdiği öğrenildi.

CUMHURBAŞKANI’NA KADAR GİTMİŞTİ

Hükümet Konağı’nın yapılacağı alanda, daha önce 50’nci Yıl Yetiştirme Yurdu bulunuyordu. Yurtken kapatılan ve yıllarca atıl durumda kalarak madde bağımlılarının meskeni haline gelen binada 2015 yılının mart ayında da yangın çıkmıştı. Uzun süre Yenimahallelilerin korkulu rüyası haline gelen binanın yıkımı mayıs ayında Yenimahalle Belediyesi tarafından yapılmıştı. Binanın yerine Hükümet Konağı yapılması için ilgili bakanlıklara yazı yazarak görüşmeler yapan Belediye Başkanı Fethi Yaşar, son olarak Beştepe’de ziyaret ettiği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan da Hükümet Konağı için destek istemişti. Yenimahalle Belediyesi’nin proje çizimini yaparak da katkı verdiği Hükümet Konağı’nın yakın zamanda ihalesinin yapılması bekleniyor.

Haberin Devamı

YENİ OKULLAR İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATIYORUZ

Öte yandan Vali Ercan Topaca başkanlığında yapılan eğitim toplantısında da Yenimahalle’deki okul ve derslik ihtiyacı görüşüldü. Vali Topaca, Yenimahalle Kaymakamı Selda Dural ile Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da katıldığı toplantıda “Toplantıda ortaya çıkan sonuçlar ve yapılan planlamalar ışığında, önümüzdeki süreçte ihtiyaç duyulacağı öngörülen yeni okullarımız ile ilgili çalışmalarımızı başlatıyoruz. Hedefimiz, 2017 yılı sonuna kadar diğer ilçelerimizde olduğu gibi Yenimahalle ilçemizde de tüm okullarımızın tekli eğitime geçebilmesine olanak sağlayacak fiziki altyapıyı hazırlamaktır” dedi. Başkan Yaşar da yeni gelişmekte olan ve nüfusu hızla artan Ata ve Mehmet Akif Ersoy Mahalleleri için Topaca’dan okul talebinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!