Vadi caddeye döndü

Güncelleme Tarihi:

Vadi caddeye döndü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 15, 2015 01:11

Öveçler Vadisi’ndeki 2-3 metre genişliğindeki engelli rampaları, Çetin Emeç Bulvarı’ndaki trafiğe girmek istemeyen uyanık sürücülerin kestirme yolu oldu. Parkın caddeye dönüşmesinden şikayetçi olun vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi.

Haberin Devamı

Çankaya’ya bağlı Şehit Cevdet Özdemir Mahallesi’nde Kabil Caddesi’nin yan tarafında 12 Ocak 2014’te hizmete açılan Öveçler Vadisi’nin farklı bölgelerine yapılan engelli rampaları, uyanık sürücüler tarafından kestirme yol olarak kullanılıyor. Vadinin 2’nci Etap girişinde bulunan rampalar, otomobil ile motosikletli kuryelerin geçiş yolu oldu. Çetin Emeç Bulvarı’ndaki trafiğe girmek istemeyen sürücüler, Kabil Caddesi tarafından vadiye giriş yapıp, genişliği 2-3 metre civarında olan engelli rampasını takip ederek, Salkım Söğüt ve Bükülmez sokaklardan yoluna devam ediyor.

TEHLİKEYLE BURUN BURUNA

Vadi içindeki yürüyüş yollarının da motosikletlilerce, işgal edildiğini belirten mahalle sakinleri, duruma tepki gösterdi. Sürücülerin yaptığı ihlaller nedeniyle park alanı içinde tehlikeyle burun buruna geldiklerini ifade eden vatandaşlar, yetkililerden yardım istedi. Bölge sakinleri, “Yıllardır bu bölgede oturuyoruz. Büyük yatırımla inşa edilen vadiyi dinlenmek ve spor yapmak için kullanıyoruz. Kendini bilmez insanlar, parka gelen herkesi özellikle de çocuklarımızı tehlikeye atıyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

VADİ DÖKÜLÜYOR

1,5 yıl önce hizmete açılan parkın bakımsızlığından da dert yanan vatandaşlar, şikayetlerini şöyle dile getirdi:
“Vadinin zarar gören bölümleri tamir edilmedi. Tenis kortları ile basketbol sahalarının bazılarının aydınlatması arızalı olduğu için insanlar akşamları bu alanları kullanamıyor. Engelli spor aletleri de dökülüyor. Parkın bakımı için Büyükşehir Belediyesi’ne birçok kez başvuru yaptık ama dikkate alınmadı.”

Vadi caddeye döndü

PARKA BETON BARİYERLİ ÇÖZÜM

Etlik’te Turgut Özal Üniversitesi kampusü yanında bulunan parka araç girmemesi için ilginç bir yöntem bulundu. Parka otomobilleri ile giren kural tanımaz sürücüleri engellemek isteyen belediye ekipleri, girişe beton bariyer koydu. Vatandaşların yaya olarak girebildikleri parkta beton bariyerle karşılaşan sürücülerin, araçlarını yol kenarına ve kaldırımlara park ettiği görüldü. Mahalle sakinlerinin ve öğrencilerin parkı rahatlıkla kullanabildiklerini söyleyen bir esnaf, “Üniversiteliler başta olmak üzere araçlarını park edecek yer bulamayanlar otomobilleriyle parkın içine giriyordu. Bölgenin hangi belediyeye ait olduğunu bilmiyorum ama beton bariyer uzun zamandır orada. Parkın girişi kapatılmış olsa bile yine herkes gelişigüzel araçlarını kaldırımın üzureni park ediyor” dedi. Murat YILMAZ

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!