Uzmanlar rahim kanserini konuştu

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlar rahim kanserini konuştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2016 18:01

2’nci Ankara Vadisi Jinekolojik Onkoloji Toplantısı, Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Hastanesi’nde gerçekleşti. Rahim ağzı kanseri ve tedavisinin tartışıldığı etkinliğe çok sayıda onkoloji uzmanı katıldı.

Haberin Devamı

Rahim ağzı kanseri ve tedavisinin tartışıldığı 2’nci Ankara Vadisi Jinekolojik Onkoloji Toplantısı Dr. Abdurrahman Yurtaslan Ankara Onkoloji Hastanesi’nde yapıldı. Etkinliği açılış konuşmasını yapan toplantı organizatörü Jinekolog Onkolog Dr. Haluk Dervişoğlu, Ankara Onkoloji Hastanesi’nde yıllık 1 milyon hastaya poliklinik hizmeti verdiğini ve 30 bin ameliyat yapıldığını söyledi. Sağlık Bakanlığı Kanser Savaş Dairesi Başkanı Dr. Murat Gültekin, Türkiye’de başlatılan, kansere sebep olan HPV adlı virüse ilişkin tarama projesinin dünyadaki birçok ülkeye model olduğunu belirterek, “HPV taraması Aile Sağlığı ve Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim merkezlerinde ücretsiz yapılıyor” dedi. 

ÜREME KORUNABİLİYOR

Türk Jinekolojik Onkoloji Derneği 2’nci Başkanı Prof. Dr. Ali Ayhan ise rahim ağzı kanserinin gelişim sürecinde HPV’nin önemli bir risk faktörü olduğunu kadetti. HPV tarama ve aşı programı ile uzun vadede hastalığın önlenmesinin mümkün olabileceği ifade etti. Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Polat Dursun da, rahim ağzı kanseri tedavisinin geçmişte üremeyi geri dönüşümsüz olarak yok ettiğini ancak son 10-15 yıllık süreçte uygulanmaya başlanan yeni tedavi yöntemleri ile üremenin korunabildiğine dikkat çekti. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Ferah Yıldız, rahim ağzı kanserlerinde uygulanan ışın tedavisinin hastalığın tekrarlama riskini azalttığını belirtti.

Haberin Devamı

ONKOLOJİ DÜNYASINDAN YOĞUN KATILIM

Jinekolojik Onkoloji uzmanlarını Ankara’da buluşturan toplantıya; Başkent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Haberal, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan Prof. Dr. Fırat Ortaç, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı’ndan Prof Dr Haldun Güner, Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nden Prof. Dr. Müfit Yenen, Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Doç. Dr. Gökhan Tulunay, Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden, Prof. Dr. Tayfun Güngör, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Doç. Dr. Nejat Özgül katıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!