Uzmanlar Başkent’te buluştu Ankara ile Londra arasında teknokent köprüsü kuruldu

Güncelleme Tarihi:

Uzmanlar Başkent’te buluştu Ankara ile Londra arasında teknokent köprüsü kuruldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2012 00:00

Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara ve Londra’nın teknoloji uzmanlarını bir araya getirdi. Başkent’te bilimden sağlık teknolojilerine kadar pek çok alanda uzmanlaşmış altı teknokent bulunduğunu söyleyen Asım Balcı, teknokentlerin yabancı yatrırımcı çekme konusundaki önemine değindi.

ANKARA Kalkınma Ajansı, dünya deneyimlerini Başkent’e taşıyor. Kalkınma Ajansı ile İngiltere Büyükelçiliği işbirliğinde dijital sektölerde inovasyon içerikli “İyi Uygulamaların Paylaşımı: Londra Teknokenti ve Ankara Teknokentleri Örnekleri” isimli bir etkinlik JW Marriot Otel’de gerçekleştirildi.

Etkinliğe, ODTÜ Teknokent Genel Müdürü Mustafa Kızıltaş, Bilkent Cyberpark Genel Müdürü Canan Çakmakçı, Gazi Teknopark Genel Müdürü Hanzade Sarıçiçek ile Ankara Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi ve OSTİM Başkanı Orhan Aydın’ın yanı sıra çok sayıda teknoloji uzmanı ve şirket yetkilisi de katıldı.

Ankara’nın, Türkiye’nin sadece siyasi değil teknoloji başkenti de olduğunu söyleyen Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, Başkent’te bilimden sağlık teknolojilerine kadar pek çok alanda uzmanlaşmış altı teknokent bulunduğunu söyledi. Türkiye’deki ARGE personelinin yarısından fazlasının da Ankara’da istihdam edildiğini ifade eden Balcı, şunları söyledi:

Yabancı yatırım çekme potansiyeli

“Türkiye’de 28’i faal olmak üzere 39 teknoparktan altısının bulunduğu Ankara, teknoloji geliştirme konusunda lider bir konumda yer alıyor. Ankara’da bulunan teknoparklar, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Bilkent Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Gazi Üniversitesi ve son olarak da kuruluş aşamasında olan TOBB Eğitim ve Teknoloji Üniversitesi teknoparklarıdır. Teknoparklardaki yabancı ortaklı firma sayısı yabancı yatırım potansiyeline işaret eden önemli göstergelerden biridir. Ankara teknoparklarındaki toplam yabancı ortaklı firma sayısı 33’dür. Türkiye’deki tüm teknoparklarda yer alan 57 yabancı ortaklı firma sayısının yarısından fazladır. Bu durum Ankara’nın ARGE ve teknoloji alanında yabancı yatırım çekme konusundaki potansiyelini de açıkça göstermektedir.”

Teknoloji firmalarına stratejik bilgiler

ETKİNLİKTE bir sunum yapan Ankara Kalkınma Ajansı Uzmanı İbrahim Erkan, Başkent ve teknokentlerde öne çıkan sektörler hakkında bilgi verdi.
Londra’daki TechCity uzmanı Ted Ridgway Watt, Ankaralı teknoloji uzmanları ve şirket sahiplerine, İngiltere’nin dijital inovasyon merkezi olma hedefiyle yola çıkan TechCity’de faaliyet gösteren firmalar ve işbirliği olanaklarına değindi. Londralı teknoloji uzmanı Jakes Blakemore da, İngiltere pazarına girmeyi düşünen teknoloji firmalarının satışlarını artırmak için izleyebilecekleri stratejiler hakkında bilgi sundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!