Uzak Doğulular şenliğe renk kattı

Güncelleme Tarihi:

Uzak Doğulular şenliğe renk kattı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2007 00:00

Ankara’da beş gün süren çok seslilik rüzgarı estiren Polifonik Korolar Şenliği sona erdi. Şenliğe 200’ün üzerinde koronun katıldığı açıklandı.

TÜRKİYE Polifonik Korolar Derneği ve Çankaya Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve bu yıl 12.’si gerçekleştirilen Türkiye Korolar Şenliğinin kapanış töreni Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi Farabi Salonu’nda sanat severlere büyük bir müzik ziyafeti sundu.

ŞÜKRANLARINI SUNDU

Beş gün boyunca Ankara’nın çeşitli yerlerinde sokak gösterileri düzenleyen ve halkla böyle bir şekilde buluşmaktan dolayı kendilerini çok mutlu hissettiklerini belirten Türkiye Polifonik Korolar Derneği Başkanı Mustafa Apaydın, "Önceleri şenliğe katılan koro sayısının bir elin parmağını geçmezken bugün bu sayı 200’ü aştı, bu başarıda emeği geçen her kişi ve kuruma şükranlarımı sunmayı bir borç biliyorum" dedi. Gecede ayrıca şenlikte dereceye girenlere ödülleri verilirken, Çankaya Belediyesi’nin özel ödülünü Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Canan Samur, Batman Atatürk Yatılı İlköğretim Bölge Okulu Korosu’na verdi.

Japon ve Güney Koreli buluşması

KapanIŞta TÖMER’de eğitim gören Japon ve Güney Koreli iki kızın bulunması Polifonik’in evrensel yönünü ön plana çıkarmış oldu. Gençlik Korosu’nda yer alan Japon Kurumizawa Yumiko ve Güney Kore’li So Dam Lee koroda bulunmaktan mutlu olduklarını belirti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!