Uyarılarımız hiç dikkate alınmadı

Güncelleme Tarihi:

Uyarılarımız hiç dikkate alınmadı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2023 17:31

Sel baskınlarıyla ilgili geçmişte yaptıkları uyarıları hatırlatan ABB Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, “Mazgal ve ızgaraların düzenli temizliklerinin yapılmadığını, bunun sonucunda tıkanmalar olduğunu, bunun taşkınlara ve sellere sebep olduğunu defalarca dile getirmiştik. Bizim uyarılarımız hiç dikkate alınmadı” eleştirisinde bulundu.

Haberin Devamı

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse, dün Mamak Musiki Muallim Mektebi’nde ‘Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Boşa Geçen 4 Yılı’ isimli bir değerlendirme toplantısı düzenledi. Başkentte yaklaşık bir aydır etkili olan sağanak yağış sonrası yaşanan sel olaylarına da değinen Köse özetle şunları söyledi:

BİR MİLİM İLERLEME KAYDEDEMEMİŞTİR

“Ankara’da yoğun bir yağış geçişleri var, hâlâ da devam ediyor. Neredeyse yağış olan her yerde sel baskınları oluyor. Yollar, alt geçitler, iş yerleri, evler su ile doluyor. Metrolar su ile doluyor. Göreve gelmesinin üzerinden dört yıldan fazla bir zaman geçmesine rağmen gözle görülür hiçbir icraatı olmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı (Mansur Yavaş), su baskınları konusunda da sınıfta kaldı. ASKİ’nin dört yılda yaklaşık 25 milyar olan bütçesine ilaveten, Belediye Meclisi’nden istedikleri her krediye izni vermemize rağmen ki bu 8 milyardan fazla bir bütçedir, DSİ’nin uyarılarına karşı herhangi bir önlem almamıştır. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ilgisizliği ve beceriksizliği ile işleri eline yüzüne bulaştırarak altyapı konusunda bir milim ilerleme kaydedememiştir. Geçen yıl oluşan sellerde can kaybı yaşanmasına rağmen bu durum, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nı hiç etkilememiştir.

Haberin Devamı

İLK YILLARDA DEFALARCA DİLE GETİRDİK

İlk yıllardan itibaren bu konuda biz de Belediye Meclisi’nde, mazgallardaki sorundan bahsederek, mazgalların ve ızgaraların düzenli temizliklerinin yapılmadığını, bunun sonucunda tıkanmalar olduğunu, bunun taşkınlara ve sellere sebep olduğunu defalarca dile getirmiştik. Bizim uyarılarımız hiç dikkate alınmadı. İşleri yağmur öncesi, yağmur yağdığında ve sonrası yapılacak işler diye üçe bölecek olursak daha iyi anlaşılır. Öncesinde altyapı ihtiyacı olan yerler tespit edilmeli, acil olarak önlem alınmalı. Sel gelme ihtimali olan yerlere ekipler yerleşerek önlem almalı ve yağışla birlikte de stratejik noktalara acil müdahaleler yapılmalı. Bunlar yapılmıyor ve dört yıl olmuş hâlâ sorumluluk önceki yönetime yıkılmaya çalışılıyor. Bugün Ankara düzenli bir şehirse, büyük sorunları çözülen bir şehirse 25 yıldır yapılan hizmetlerden dolayı böyle. Geçmiş karalanarak bugünkü sorumluluktan kaçılmaz. Enkaz edebiyatı ile siyaset yapılmaz.

Haberin Devamı

Uyarılarımız hiç dikkate alınmadı

ANKARA’DA ARTIK ALTYAPI SORUNU DA VAR

Mansur Yavaş’ın dönemi bitiyor, hâlâ önceki yönetime suç bulunmaya çalışılıyor. Bu boşa geçen dört yıl tüm Ankaralılara göstermiştir ki, bunlar bizim tırnağımız bile olmazlar. Biz bin iş yaptık, bunlar doğru düzgün bir iş bile yapamamışlardır. Hiçbir mazeret başarının yerini tutamaz. Mazgalların ve ızgaraların düzenli temizlenmemesi ile birlikte altyapılar çalışamaz hale gelerek sel sularının tahliyesi yapılmamakta ve taşkınlara yol açmaktadır. Asfalt atarken mevcut mazgalların da kapatıldığı tespitleri vardır. İlgisiz belediye başkanıyla ve liyakatsiz kadrolarla bugünlere geldik. Ankara’da artık altyapı sorunu da var. Ankaralı sellerle boğuşurken, Mansur Yavaş nerede? Geçen yıl Eskişehir’deydi. Bu yıl nerede? Şehrül emin olması gereken başkan, böyle bir yoğun yağışın yaşandığı zaman nerede? Evet Ankaralı sellerle boğuşurken Mansur Yavaş, CHP rozetini takarak, kişisel ikbal peşinde il il geziyordu. Mansur Yavaş zaten hem sokakta yok hem Meclis’te yok inşallah 9 ay sonra Ankara tarihinde olmayacak.”

Haberin Devamı

DÖRT YIL GEÇTİ BAŞKENTE YAKIŞIR HİÇBİR ESER YOK

ABB ve bağlı kuruluşlarının dört yıllık bütçesinin 150 milyar TL’ye yaklaştığını belirten Murat Köse, “2023 için ABB ve bağlı kuruluşların toplam bütçesi 58 milyar. 2019’dan bugüne şirketlerde kullanılan bütçeleri de hesaba katacak olursak bu rakam 150 milyara yaklaşmıştır. Pek çok bakanlığın bütçesinden de büyük rakamlar bunlar. Peki bu kadar büyük bütçeler kullanılmasına rağmen neden Ankara hizmet alamadı? Neden doğru düzgün eser üretilmedi? 150 milyar nereye harcandı. İlk yılda da yapılan eser yoktu, aradan dört yıl geçti ama hâlâ başkente yakışır hiçbir eser ve hizmet yok ortada. Sadece algı, sadece yalan ve sadece propaganda var maalesef. Mansur Yavaş, ‘5 yıl içerisinde 58 kilometre metroyu planlıyoruz. 9 ayda projelerini tamamlayacağız, 4 yılda da hepsini kendi öz kaynağımız ile yapacağız’ dedi. Şu ana kadar bir metre bile metro yapmadı. Ankara’da sadece otomobil sayısı her yıl ortalama 70 binden fazla artıyor. Şehrin nüfusu da her yıl artıyor. Bu kadar nüfus ve araç sayısı artmasına rağmen birkaç alt ve üst geçit haricinde ulaşım konusunda Ankara’da yapılan tek bir çalışma ve tek bir proje yok” dedi.

Uyarılarımız hiç dikkate alınmadı

Haberin Devamı

 ABB’ye yönelik dört yılın değerlendirildiği toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse’nin yanı sıra ABB Meclisi Birinci Başkanvekili Fatinh Ünal ile AK Parti Ankara İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Arif Küçük de katıldı.

BAKMADAN GEÇME!