Ustalara saygı

Güncelleme Tarihi:

Ustalara saygı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2023 16:36

Fotoğrafçı Mehmet Turgut’un eserlerinden oluşan ‘Ustalar’ isimli sergi, Atakule’de Ankaralıların beğenisine sunuldu. Mehmet Turgut, geliri Türk Eğitim Vakfı’na bağışlanacak serginin, Türkiye’ye yön veren usta isimlere bir saygı niteliği taşıdığını söyledi.

Haberin Devamı

Atakule BigChefs’te düzenlenen basın toplantısında sergiye dair bilgi veren Mehmet Turgut, şunları söyledi: “Arşive dönüp baktığımda 100’e yakın Türkiye’nin aydınını, bize yön veren isimleri fotoğraflamışım. Bu sergi, bu isimlere bir saygı niteliğinde. Fotoğrafların hepsi birbirinden farklı. Rengi farklı, çekildiği mekân farklı, çekildiği dönem farklı. Bu sergi, benim 25. sanat yılımı temsil ediyor. 30 yıldır fotoğraftan para kazanıyorum ama 25 yıldır sanat yapıyorum.” Kendisinin de Ankaralı olduğunu belirten Turgut, “Ankara ve Atakule benim için çok değerli. Havaalanından buraya gelirken Aydınlıkevler, Opera, Ulus, Sıhhıye’den geçtim ve gözlerim doldu. Ben Ankara’da iki yerde çalışıyordum. Hem babamın yanında hem de akşamları İbrahim Demirel hocanın yanında. Fazıl Say’ın rahmetli babası, ressamlar, sanatçılar gibi çok sayıda değerli isim İbrahim hocanın atölyesine gelirdi. Ben yaşça benden büyük insanları dinlemeyi çok seviyorum. Onları dinlerken sonra fotoğraflarını çekme fikri oluşmaya başladı. Bu sergide bu insanlardan benim gördüğüm yararı gençlerin de görmesini istiyorum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Ustalara saygı

Ustalara saygı

GELİR BURSLU ÖĞRENCİLER YARARINA

Sergiye destek veren BigChefs kurucusu, iş kadını Gamze Cizreli de, serginin büyük şeflerden büyük ustalara bir saygı niteliği taşıdığını belirterek, “Mehmet Turgut, çok ikonik fotoğraflar çekmiş farkında olmadan. Bu fotoğrafını çektiği kişilerin büyük kısmı da aramızdan ayrılmış. Bu açıdan sergi, çok önemli bir yerde duruyor. Ayrıca sergiden elde edilecek gelir, Türk Eğitim Vakfı’na bağışlanacak. Bu sayede geleceğin ustalarına ışık tutacak ve yeni ustaların yetişmesine katkı sağlayacak” diye konuştu. Atakule GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Arpacı da, sergiye ev sahipliği yapmaktan dolayı büyük gurur duyduklarını ifade ederek, “Yeniden açıldığımız günden itibaren Ankara’nın kültür ve sanat hayatına katkı sağlamak için çalışıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Ustalara saygı

Mehmet Turgut, Gamze Cizreli, Mehmet Arpacı

SESLİ ANLATIM

Yeni neslin fotoğrafını çektiği birçok ismi tanımadığını belirten Mehmet Turgut, fotoğrafların altına koydukları barkod sayesinde kişilerle ilgili bilgilerin Yetkin Dikinciler’in sesinden dinlenebileceğini ifade etti.

Ustalara saygı

Haldun Dormen, Aydın Boysanoğlu, Yaşar Kemal, Erdal Beşikçioğlu, Yıldız Kenter, Demet Akbağ gibi Türkiye’nin kültür ve sanat hayatına katkı sağlayan 40 ismin fotoğraflarının yer aldığı sergi, 6 Şubat’a kadar Atakule Botanik Kat’ta ziyaret edilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!