Üst geçit yapılsın, Kırkkonaklar’ın iki yakası bir araya gelsin

Güncelleme Tarihi:

Üst geçit yapılsın, Kırkkonaklar’ın iki yakası bir araya gelsin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2023 14:40

Çankaya’nın Kırkkonaklar Mahallesi muhtarı Enver Rumeli, mahalleyi iki yakaya ayıran Doğukent Caddesi’ne ‘yaya üst geçidi’ yapılmasını istiyor.

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın sözü muhtarlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’, bu hafta Çankaya’nın Kırkkonaklar Mahallesi’ne konuk oldu. Kırkkonaklar Mahallesi muhtarı Enver Rumeli, Çankaya’nın 123 mahallesi arasında 7’nci büyük mahallesi olan Kırkkonaklar’ın en öncelikli sorununun, Doğukent Caddesi’nde yaşandığını söyledi. Mahalleyi iki yakaya ayıran Doğukent Caddesi’ne ‘yaya üst geçidi’ yapılması talebinde bulunan muhtar Enver Rumeli, şu ifadeleri kullandı:

Üst geçit yapılsın, Kırkkonaklar’ın iki yakası bir araya gelsin

ALTERNATİF YOLLARA İHTİYACIMIZ VAR

“Kırkonaklar Mahallesi, günden güne büyüyen ve gelişen bir mahalle. Çankaya’nın 7’nci büyük mahallesiyiz. 109 sokağımız, 21 de caddemiz bulunmakta. Yaklaşık 21 bin nüfusumuz, 17 bin 800 de seçmen sayımız var. Mahallemizde genel olarak ulaşım noktasında sıkıntılar yaşanmakta. Doğukent Caddesi, mahallemizi iki yakaya ayırmış durumda. 329. Cadde ile 378. Sokak’ı, Doğukent Caddesi üzerinden birbirine bağlayacak olan bir yaya üst geçidine ihtiyacımız var. Öncesinde bu iki yakanın bağlanarak araç trafiğine açılmasını talep ediyorduk fakat araç trafiğine uygun olmadığı dile getirildi. Bu noktaya en azından yayalar için bir üst geçit yapılabilir, böylece mahallenin diğer tarafına geçmek isteyen sakinler de yolu uzatmamış olur. Bu bağlantı sağlanmadığı için vatandaşlar yaklaşık iki kilometre yol kat etmek durumunda kalıyor. Öte yandan, Doğukent Caddesi üzerinden 450. Cadde’ye bir yol açılabilir. Bizim alternatif yollara ihtiyacımız var.”

Haberin Devamı

Üst geçit yapılsın, Kırkkonaklar’ın iki yakası bir araya gelsin

Üst geçit yapılsın, Kırkkonaklar’ın iki yakası bir araya gelsin

378. Cadde’de ikamet eden mahalle sakini Adnan Öztaşkın, “329. Cadde’ye geçmek için bir hayli dolanıyoruz. Söz konusu cadde ve sokağı Doğukent Caddesi üzerinden bağlayan bir yaya üst geçidine ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı

KIRKONAKLAR’IN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Enver Rumeli, mahallenin diğer öncelikli sorunlarını ise şöyle özetledi:
* Kırkkonaklar’ın bir diğer sorunu ise yetersiz altyapı. Mahallemizde gecekondulardan kalma olan altyapı adeta alarm veriyor. Çünkü gecekonduların yerini 8-9 katlı binalar aldı. Altyapı üst yapıyı kaldıramadığı için de bazı evlerin bodrum katlarını su basıyor, mahallede kötü bir koku meydana geliyor. ASKİ’yi arıyoruz gelip gerekli çalışmaları gerçekleştiriyorlar ama bu sorunun köküne inerek kalıcı bir çözüm sağlanması gerekiyor.
* Mahallemizde can dostlarımızla birlikte yaşamaktan son derece mutluyuz fakat son zamanlarda köpek sayısında inanılmaz bir artış yaşanıyor. Özellikle akşam saatlerinde yolda yürürken tedirgin olan mahalle sakinlerimiz oluyor. Kısırlaştırma seferberliği artırılabilir. Öte yandan, mahallemde evcil köpeklere de çok sık rastlıyorum. Bir hevesle alıp sonrasında bakamayıp bu hayvanları sokağa terk edenler oluyor. Son derece yanlış bir hareket. Bir heves uğruna kedi-köpek sahiplenilmemeli. Sokaklarımız ne yazık ki terk edilmiş evcil hayvanlarla dolu.
* Mahallemizde toplu ulaşıma dair çok büyük sıkıntılar yaşanmıyor fakat yalnızca mahalleli EGO’nun 303 ve 304 hatlı otobüslerinin gün içerisinde özellikle pik saatlerde dolu geldiğini söylüyor, çoğu vatandaşımız yoğunluktan ötürü araca binemiyor ve uzunca bir süre bekliyor. Talebimiz, araç sefer sayısının artırılması. Aynı şekilde dolmuşlar da seyrek geçiyor.

Haberin Devamı

Üst geçit yapılsın, Kırkkonaklar’ın iki yakası bir araya gelsin


* Kırkonaklar’ın geneli yaklaşık 10 yıldır asfalt çalışması bekliyor. Asfalt yerine genellikle yama ile çözüm yapıldığı için birçok cadde ve sokağımız adeta yamalı bohçaya döndü. Özellikle en işlek caddelerimizden biri olan Şemsettin Günaltay Caddesi’ne bir an evvel çalışma başlatılması gerekiyor.

Üst geçit yapılsın, Kırkkonaklar’ın iki yakası bir araya gelsin


* Mahallemizde bir devlet kreşine ihtiyaç var, anne ve babalar işe gidip gelirken çocuklarını bırakabilecekleri bir kreş alanı istiyor. Öte yandan mahallemizde bir de pazar yeri bulunuyor fakat pazarımızın üstü açık. Üstünün acilen kapatılması gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!