Üsküp’te madalya şov

Güncelleme Tarihi:

Üsküp’te madalya şov
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2022 16:32

Ankara merkezli Dünya Dans Merkezi, Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te düzenlenen ‘Uluslararası Dans Yarışması Stage 2022’de büyük bir başarı elde etti.

Haberin Devamı

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’teki ‘Uluslararası Dans Yarışması Stage 2022’ye onlarca ülkeden yüzlerce dansçı katıldı. Dünya Dans Merkezi, iki kupa ve çok sayıda madalya kazanma başarısı gösterdi.

Üsküp’te madalya şov

Ankara Devlet Konservatuarı’nın bale öğrencisi Beril Ada Özdemir, modern ve klasik bale kategorilerinde birinci olurken, Petek Kızmaz küçükler kategorisinde üçüncülük, Hüseyin Sefa Korkmaz da erkekler kategorisinde ikincilik elde etti. Devlet Opera Balesi eski baş dansçılarından Dünya Dans Merkezi Sanat Yönetmeni Bahri Gürcan, Türk dansçıların Kuzey Makedonya Ulusal Bale ve Operası’nda dans eğitimi de aldıklarını, bununla iki ülke arasında hem kültürel hem de sanatsal anlamda çok güzel bir işbirliği olduğunu kaydetti.  Gürcan, Türkiye’de klasik sanatların daha ileriye gitmesi için ciddi emek verdiklerini de sözlerine ekledi. Büyük bir başarıya imza atan Beril Ada Özdemir ise geçen yıl ikinci olduğunu hatırlatarak, “Burada olduğum için çok mutluyum ve çok heyecanlıyım. Geçen sene bu yarışmaya katılmıştım ve ikinci olmuştum” dedi.

Haberin Devamı

Üsküp’te madalya şov

BAKMADAN GEÇME!