Ürküten iddia

Güncelleme Tarihi:

Ürküten iddia
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2006 00:00

’Bilirkişinin tehdit edildiği iddiaları’ üzerine, Gençlerbirliği Alternatif Yönetim savcılığa suç duyurusunda bulunmak için harekete geçti.

GENÇLERBİRLİĞİ’nin Mayıs ayındaki olağan kongresi sonrası yaşanan gerginlik, gün geçtikçe tırmanıyor. Genel kurulun ve usulsüz üyeliklerin iptali istemiyle açılan dava, Ankara 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görüşülmeye devam ederken, üye kayıtlarını inceleyen ve mahkemeye bu konuda rapor sunan bilirkişi Ali Eren’in tehdit edildiği iddiaları ortalığı karıştırdı.

14 Aralık 2006 tarihinde yapılan duruşma öncesinde, Ali Eren’in telefonla tehdit edildiği iddialarının ortaya atılması, alternatif yönetimi harekete geçirdi. Gençlerbirliği Alternatif Yönetimi’nin, 25. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen dava dosyasına, iddiaların araştırılmasına ilişkin olarak, Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunulması talebiyle gerekli dilekçeyi sunduğu öğrenildi.

Gölge kabine üyeleri, bilirkişinin hazırladığı raporu, mahkeme tarihinden bir gün önce, 13 Aralık’ta öğrendiklerini belirterek, "Ortada Gençlerbirliği kulübü ve camiasını töhmet altında bırakacak bir suçlama var.

Tehdit iddiaları açığa çıkarılsın

Adalete gölge düşürecek bir durum söz konusu. Bunu yapanların kimler olduğu ortaya çıkarılmalıdır"
diye görüş bildirdiler. Alternatif Yönetim, bilirkişi Ali Eren’in, geriye dönük olarak, cep ve sabit telefon hatlarındaki kayıtların incelenmesini ve tehdit iddialarının tespit edilerek açığa çıkarılmasısını talep etti. Sıkıntılı bir dönem geçiren kırmızı-siyahlılarda, mahkeme, olağan genel kurulun ve üyeliklerin iptali ile ilgili davayı, 20 Aralık’ta görüşecek. Yönetimin, kesin ihraç istemiyle Disiplin Kurulu’na sevk ettiği 7 ismin geleceği de 22 Aralık’ta Gençlerbirliği’nde yapılacak toplantıda belirlenecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!