Unutkan bir toplum olduk

Güncelleme Tarihi:

Unutkan bir toplum olduk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2009 00:00

EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray da yolculuk yapan Ankaralılar diz üstü bilgisayardan, valizine, elindeki alyasından başındaki peruğuna kadar birbirinden farklı eşyaları unutur oldu.

EGO yetkilileri , Metro, Ankaray ve Belediye otobüslerinde unutulan eşyaların teknolojik gelişim ve günün modasına göre farklılıklar gösterdiğini belirterek, Başkentlilerin, kent içerisindeki yolculuklarında birbirinden çok farklı eşyaları unuttuklarını söylediler. Kadınların Metro, Ankaray ve EGO otobüslerinde en çok kimliklerini düşürdüklerini ifade eden yetkililer, ikinci sırada ise erkek cüzdanlarının yer aldığını kaydettiler.

Bunlarda unutulur mu

Metropolde yaşayanların telaşını en iyi şekilde toplu taşım araçlarında unutulan eşyalar anlatıyor. Şemsiyeler, kimlikler, valizler, gözlükler, çantalar ve birbirinden ilginç eşyaları “Kayıp Eşya Bürosu”nda görenler bir an için günlük telaşlarından arınıp; Bu da unutulur mu? Nasıl olur? diyerek, bilinen yaşamlarına tanıklık eden eşyaları hayretle izliyor.

Rafta yerini alan eşyalar

YETKİLİLER , unutulan eşyaların teknolojik gelişim ve günün modasına göre farklılıklar gösterdiğini belirterek, Başkentlilerin, birbirinden çok farklı eşyaları unuttuklarını söyledi. Cüzdan, kimlik,cep telefonu, dijital fotoğraf makinesi, gözlük, çanta, şemsiye, kitap, asker çantası, valiz, alyans, saç kurutma makinesi, doktor önlüğü, peruk, cop, saat, diz üstü bilgisayar ve çok miktarda saat “Kayıp Eşya Bürosu’nun raflarında yerini alan renkli eşyalardan birkaçı.

Sahipsiz eşyalar açık arttırmada

ULAŞIM araçlarında unutulan eşyaların tutanakla teslim alınarak, Kayıp Eşya Deposu’nda bir yıl boyunca saklandığını vurgulayan Yetkililer, “Polis Radyosu’nda 15 günde bir bulunan eşyaların anonsu yapılıyor. Yine sahipleri çıkmazsa, bir yıllık bekleme süresi sonunda eşyalar oluşturulan komisyonla değerleri belirlenerek, açık artırmayla satışa çıkarılıyor” dediler. Değerli eşyaların gerçek sahibi olmadıkları halde bazı kişiler tarafından sahiplenilmeye çalışıldığının altını çizen Yetkililer, önlem olarak bu kişilerden, eşyayı nerede, ne zaman ve nasıl kaybettikleri gibi ayrıntılı bilgi istendiklerini kaydettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!