Ünlü modacı Özceyhan’dan meslektaşlarına çağrı: Modacı arkadaşlarım da yardım defileleri yapsın

Güncelleme Tarihi:

Ünlü modacı Özceyhan’dan meslektaşlarına çağrı: Modacı arkadaşlarım da yardım defileleri yapsın
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2023 18:10

Deprem felaketi sonrası Lions 118 U Yönetim Çevresi Federasyonu ile yardım defilesine imza atıp, kıyafetlerini bağışlayan Ankaralı ünlü modacı/kreatör Ahmet Özceyhan, meslektaşlarına da yardım defilesi düzenlemeleri çağrısı yaptı. Özceyhan, “Deprem yarasını bandajlamayalım saralım” dedi.

Haberin Devamı

Ankaralı ünlü modacı/kreatör Ahmet Özceyhan, Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinin ardından bölgeye destek için Lions 118 U Yönetim Çevresi Federasyonu ile yardım defilesi düzenledi ve kıyafetlerini bağışladı. Meslektaşlarına da yardım defileleri düzenlemeleri konusunda çağrıda bulunan Özceyhan şunları söyledi:

Ünlü modacı Özceyhan’dan meslektaşlarına çağrı: Modacı arkadaşlarım da yardım defileleri yapsın

YARDIM İÇİN 60 PARÇALIK DEFİLE

“Lions 118 U Yönetim Çevresi Federasyonu Antakya’ya yardım için 6 Mayıs’ta bir defile düzenlemek istiyormuş. Lions Kulüp başkanımız aradı ve ‘Ahmet Bey bir moda gösterisi yapalım, sattığımız biletlerin parasını depremzedelere verelim’ teklifinde bulundu. Ben de ‘oradaki sunacağımız elbiselerin bazılarını da size bağışlayayım. Bilet geliri yanında bağışlanan elbiselerin satış geliri de depremzedelere gitsin’ dedim. Defilede Osmanlı’dan günümüze farklı dönemlere ait izler taşıyan 60’a yakın parçadan oluşan koleksiyon sunuldu. Defile büyük ilgi çekti. Ben de çok duygulandım.

Haberin Devamı

YARALARI BANDAJLAMAYALIM SARALIM

Millet olarak, çok büyük acı yaşadık. Bu defilenin bilet geliri, bağışladığım ve çoğu satılan 24 elbisenin geliri Antakyalı depremzedelere gitti. Biz Türk milleti olarak yara sarmayı çok iyi biliriz. Yara sarmak demek sadece bandaj yapmak demek değil. Deprem yarasını bandajlamayalım saralım. Modacı arkadaşlarım da yardım defileleri yapsın. Türk milleti fevkalade duyarlı, birbirine bağlı bir o kadar da vatanseverdir. Kendi milletini canından çok sever, paylaşmayı da çok sever. Depremzedelerin hâlâ yardımımıza, yaralarının sarılmasına ihtiyaçları var. Bu bir süreç. Onları unutmamalıyız. Bu tip etkinliklerle yardımlarımıza devam etmeliyiz.

Ünlü modacı Özceyhan’dan meslektaşlarına çağrı: Modacı arkadaşlarım da yardım defileleri yapsın

BİRÇOK YARDIM DEFİLESİ DÜZENLEDİM

Daha önce de birçok yardım defileleri düzenlediğini anlatan Özceyhan, “1970’den günümüze kadar Türkiye’nin tanıtımı için bakanlıklarımız kanalı ile sayısız ulusal ve uluslararası defileye imza attım. Birçok yardım defilesi düzenledim. Yurt dışındaki bütün sunumlarında mutlaka podyumda Türk bayrağı olmasını isterim. Yoksul Afrika ülkelerinden Mali için 1980’li yıllarda ‘Sanat, çizgi ve Afrika’ defilesini yaptık. Dünyada büyük yankı buldu. Bu defilenin gelirini Mali’deki yaş aralığı 0-12 olan hasta çocuk ve insanlar için bağışladım. 1990’da ‘Çanakkale’ adlı koleksiyonunu hazırladım. TBMM izni ile ilki İstanbul Beylerbeyi Sarayı’nda olmak üzere dünyanın pek çok noktasında bu özel koleksiyonun gösterimi yapıldı. ‘Anatolia 1’, ‘Anatolia 2’, ‘Osmanlı’, ‘Hitit Uyanışı’, ‘Mardin-Mardin’ ve ‘Makedonya Rüzgârı’ gibi birçok koleksiyonum var. Bu koleksiyonların bazıları Japonya, Endonezya, Azerbaycan, Polonya, Bankok, Malezya, Çin, Yunanistan, Almanya ve İtalya gibi ülkelerde sergilendi. Koleksiyonlarım tamamı Haute couture. Bu parçalar yüksek özenle ve tasarımla, büyük zevkle elle dikilir. Birçok koleksiyonumda altın sırmalar vardı. 1800’ün sonlarına rastlayan zamanda altın sırma bir kumaştan yeniden tasarladığımız kaftan Antakya yardım defilesinde sergilendi. Çok büyük alkış aldı” dedi.

Haberin Devamı

ÇİN SEDDİ’NDE DEFİLE YAPAN MODACI

Ahmet Özceyhan, Türkiye’yi uluslararası alanda yaptığı başarılı defilelerle tanıtıyor. Özceyhan aynı zamanda Çin Seddi’nde ilk kez defile yapan Türk modacı olma özelliğine de sahip.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!