Üniversiteden havyar açılımı

Güncelleme Tarihi:

Üniversiteden havyar açılımı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 19:58

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hijran Yavuzcan, bir süredir üzerinde çalıştıkları Mersin balığı havyarını, 2016’da piyasaya sunacaklarını belirterek, “Siyah havyar, gelecek yıldan itibaren piyasasına göre daha ucuz fiyatlarla Türk sofralarında yerini alacak” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi’nin (AÜ) Eskişehir'in Çifteler ilçesinde bulunan Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama İstasyonu'nda yetiştirilen Mersin balıklarından elde edilecek siyah havyar, gelecek yıldan itibaren piyasasına göre daha ucuz fiyatlarla Türk sofralarında yerini alacak.

Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Hijran Yavuzcan, Çifteler Su Ürünleri Araştırma ve Uygulama İstasyonu’nun, üniversitenin öncelikli alanlarından birisi olduğunu ifade etti. Gelecek aydan itibaren istasyonda yenileme çalışmalarına başlanacağını belirten Yavuzcan, "Alabalık üretimi kapasitesini artıracağız. İstasyonumuzda üretimini yaptığımız çok değerli olan Mersin balığının havyarını, Türk piyasasıyla tanıştıracağız" dedi. Türkiye'de Mersin balığı havyarının bilindiğini ancak üretiminde Rusya, Azerbaycan ve İran'ın gerisinde kalındığını vurgulayan Yavuzcan, "Burada ürettiğimiz Mersin balıklarıyla havyarı Türk piyasasına makul fiyatlarla sunmayı hedefliyoruz. Havyar piyasasında yer almak istiyoruz. Bunun için gerekli temel çalışmaları başlattık. Elimizde yeteri kadar Mersin balığı stoğu bulunuyor. İlkbaharın gelmesiyle havyar üretimine başlayacağız" diye konuştu. Ankara Üniversitesi, piyasada kilosu yaklaşık 5 bin dolardan alıcı bulan havyarı, kilogramı 3 ile 5 bin lira arasında fiyatla piyasaya sunmayı planlıyor.

BAKMADAN GEÇME!