Üniversitede dekan atölyede ressam

Güncelleme Tarihi:

Üniversitede dekan atölyede ressam
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2021 22:57

Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nde bir dönem öğretim üyeliği yapmış olan, Erciyes Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adnan Öztürk, hekimliğin yanı sıra resim atölyesine çevirdiği evinin bir odasında yağlı boya çalışmaları yapıyor.

Haberin Devamı

Öztürk 21 yıl önce hobi olarak başlattığı çalışmaların sonucunda çoğunluğu Ankara’da olmak üzere 25 kişisel sergi, 15 karma sergi ve 3 atölye çalışmasına imza attı.

Üniversitede dekan atölyede ressam


RESİM YAPARAK RAHATLIYORUM

Pandemi sürecinde stresli bir hayatı olan sağlık çalışanlarına da boş zamanlarında sanatla ilgilenmeleri tavsiyesinde bulunan Öztürk, izlenimci tarzdaki çalışmaları için, “Doğa ve dostlarımız benim çalışmalarımın temelini oluşturuyor. Gönüle güzel gelen, göze güzel görünürmüş. Ben de etkilendiğim güzellikleri tuvalime aktarıyorum. Resim yaparak rahatlıyorum. Tekniğimde ve kullandığım renklerde elbette ki kendine özgüllük söz konusu. İnsanın içinde ne varsa resmine o yansıyor. Doğa ise genel temalarım arasında ön sıralarda yer alıyor. Doğayı, hayvanları çok seviyorum” değerlendirmesi yaptı.

Üniversitede dekan atölyede ressam


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!