Umutlu yarınlarımıza birlikte yürüyeceğiz

Güncelleme Tarihi:

Umutlu yarınlarımıza birlikte yürüyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2023 14:19

Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde düzenlenen törende konuşan Başkan Niyazi Akdaş, “Gençlerbirliği, her zaman saygıyla anılan kulüptür. Emin adımlarla geleceğe ilerlerken dayanağımız, miras olarak aldığımız birlik ve beraberlik ruhudur” diye konutu.

Haberin Devamı

Türk sporunun tarihi çınarı, bir grup liseli gencin, içlerindeki futbol tutkusunu, isyan ateşi ile tutuşturup temellerini attığı, Cumhuriyet ile yaşıt olma gibi bir ayrıcalığa sahip Gençlerbirliği Kulübü, 100. kuruluş yılını kutlamanın heyecanı ve gururunu yaşıyor. Ülkemizde meydana gelen deprem felaketinden dolayı, Beştepe İlhan Cavcav Tesisleri’nde gösterişten uzak sade bir tören düzenleyen başkent ekibi, taraftarlarının katılımıyla 100. yıl pastası kesti. Kutlama törenine; Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Akdaş ve yönetim kurulu, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, CHP İl Başkanı Ali Hikmet Akıllı, Ankara BŞB Meclis Üyesi Berkay Gökçınar, Ankara Sanayi Odası Başkanı Seyit Ardıç, Ankara Kulübü Derneği Başkanı Metin Özaslan, AASKF Başkanı Murat Kandazoğlu, Divan Kurulu üyeleri, Gençlerbirliği’nde görev alan eski yöneticiler, geçmişte kulübün formasını giyen eski futbolcular, teknik ekip ve oyuncular, kulüp çalışanları ile çok sayıda kırmızı-siyahlı taraftar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, kulübün kuruluşuna atfen saat 19:23’te hazırlanan kısa sinevizyon gösterisi ve taraftarların yaktıkları meşalelerin ardından konuşmalara geçildi.

Haberin Devamı

Umutlu yarınlarımıza birlikte yürüyeceğiz

FUTBOL TARİHİMİZDE HER ZAMAN SAYGIN BİR YERİMİZ VAR

Gençlerbirliği’nin kuruluşunun 100. yılına ulaşmasının haklı gururunu yaşadıklarını belirten Kulüp Başkanı Niyazi Akdaş, şöyle konuştu:
“Bizlere, bu değerli zaferi armağan eden kulübün kurucularını minnetle anıyorum. Kulübümüzün temelinin ne zorluklarla ve ne büyük gayretlerle atıldığını tahmin dahi edemiyorum. Bıraktıkları büyük mirasa sahip çıkmaya, onlardan ilham alarak çalışmaktayız. Geçen 100 yıl içinde sıkıntılı ve mutlu günlerimiz oldu. Ancak hiç pes etmedik. Hep var olduk. Koca koca şehir takımları yıkılıp farklı isimlerle kurulurken, biz her zaman dimdik ayaktaydık. Diğer takım taraftarları arasında dahi Gençlerbirliği’nin ayrı bir yeri vardır. Kulübümüz, Türk futbol tarihinde her zaman saygıyla anılmıştır. Dünyada ve ülkemizde son derece zorlu süreçlerden geçiyoruz. Böyle bir ortamda, geleceğe emin adımlarla yürümek ancak yine kurucularımızdan ve eski yöneticilerimizden miras olarak aldığımız birlik, beraberlik ruhuyla mümkün olabilir.”

Haberin Devamı

BU KULÜP TARİHİ BOYUNCA SIRTINI KİMSEYE DAYAMAMIŞTIR

“Bu mutlu günümüzü daha farklı bir şekilde kutlamayı isterdik. Bununla ilgili hazırlıklar da yapıldı. Fakat ülke olarak yaşadığımız felaketten dolayı kutlamayı daha sonraki bir tarihe erteledik. Ülke olarak yaşadığımız afet hepimizi yasa boğdu. Bu nedenle kutlama programımızı daha sonrasında yapmayı uygun gördük. Ne yazık ki on binlerce vatandaşımızı bu depremde kaybettik. Hepsine rahmet diliyorum. Depremden kurtulanlara da bedenen ve ruhen acil şifalar diliyoruz ve biran evvel bu travmadan kurtulmasını temenni ediyoruz. 100 yıllık süreçte, hiçbir zaman, bir kurum ya da bir kuruluşa sırtını dayamamış kendi yağında kavrulmuş bir kulübün başkanı olarak kulübümüzle iftihar ediyorum. Bu kulübün başkanı olmaktan da büyük onur ve şeref duyuyorum. Devre arasında bir miktar da alacağımız olmasına rağmen transfer yasağımızın kaldırılmasına katkı veren Fenerbahçe Kulübü Başkanı Sayın Ali Koç’a; yasağın kaldırılmasını takiben yeni transfer yapmam için beni cesaretlendiren Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Mansur Yavaş’a şükranlarımı arz ediyorum. Sağ olsunlar var olsunlar. Kulübümüzün 100. yılını yaşamasında maddi ve manevi katkısı olan tüm başkanlara, yöneticilere, idarecilere, çalışanlarımıza, futbolculara ve yağmur çamur demeden kulübümüzü yalnız bırakmayan vefakâr ve cefakâr taraftarımıza teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılarak ebediyete intikal edenleri de minnetle anıyor, rahmet diliyorum. Ne mutlu yüz yıl sonra Gençlerbirlikliyim diyenlere. Ne mutlu Gençlerbirliği adına ter dökenlere. Ne mutlu bu kulübü yönetme şansına sahip olanlara. Değerli Gençlerbirliği sevdalıları, kırmızı-kara asırlık çınara gönül verenler, yüzüncü yılınız kutlu olsun. Gençlerbirliği her zaman var olsun!”

Haberin Devamı

G.BİRLİĞİ, ANKARA’MIZIN YÜZ AKI OLMAYA DEVAM EDECEKTİR

Programının yoğunluğundan dolayı yüzüncü yıl etkinliğine katılamayan Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bir kutlama mesajı gönderdi. Yavaş’ın, değerli hemşehrilerim diye başlayan kutlama mesajında şu ifadeler yer aldı:
“Ankara’mızın köklü çınarlarından, tarihi şan ve şerefle dolu Gençlerbirliği’mizin 100. kuruluş yıl dönümünde aranızda bulunamadığım için büyük üzüntü duyuyorum. Bu anlamlı günde köklü kulübümüzün ve Ankara sporunun tarihine adını altın harflerle yazdıran büyük spor insanı İlhan Cavcav’ı bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum. Onun açtığı yolda inanıyorum ki Gençlerbirliği nice yıllarda daha başarıdan başarıya koşacak; daha da önemlisi yüzlerce evladımıza sporcu kimliği kazandıracak, Ankara’mızın yüz akı olmaya devam edecektir. Bu duygularla, orada bulunan değerli yönetim kurulu üyelerine, delegelere ve Gençlerbirliği’ne gönül vermiş tüm asil hemşehrilerime en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Nice maçlarda birlikte olacağız, zaferlere birlikte ulaşacağız.”

Haberin Devamı

Umutlu yarınlarımıza birlikte yürüyeceğiz

CUMHURİYETİN DEĞERLERİNE YÜREKTEN İNANMIŞ BİR KULÜPTÜR

Üyesi olduğu Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün yanında olmaktan onur ve gurur duyduğunu dile getiren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, şunları söyledi: “Gençlerbirliği her zaman yaşasın, nice yüzyıllara ulaşsın. Başkentin köklü kulüplerinden asırlık çınar Gençlerbirliği’ne desteğimizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Gençlerbirliği, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyete, onun değerlerine yürekten inanmış, her zaman Ankara’ya bir simge katmış, spor denince akla gelen ilk kulüplerimizden birisidir. Büyük bir gururla üyesi olduğum Gençlerbirliği’ni yaşatmak ve korumak yerel ve genel yöneticiler, iş insanları ve sivil toplum kuruluşları olarak hepimizin boynunun borcudur. Ülke olarak zor günler yaşıyoruz. Binlerce vatandaşımızı deprem felaketinde kaybettik. Kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. 100. yıl kulübümüz için simgedir ve önemlidir. Ancak yaşadığımız bu felaket nedeniyle buruk bir şekilde kutluyoruz. Cumhuriyet ile yaşıt Gençlerbirliği’nin 100. yılını kutluyor ve eski görkemli günlerine ulaşacağına yürekten inanıyorum.”

Haberin Devamı

Umutlu yarınlarımıza birlikte yürüyeceğiz

YILLARIN KÖKLÜ CAMİASI SÜPER LİGDE MÜCADELE ETMELİDİR

Gençlerbirliği’nin zor bir dönemden geçtiğini ve Süper Lig’de Ankara takımlarının çoğalması gerektiğini dile getiren Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, şöyle konuştu: “Süper Lig, İstanbul Lig’i gibi oldu. Aynı kentten 8 takım bu kulvarda mücadele ediyor. Ankara’mızdan ise Süper Lig’de sadece Ankaragücü var. Gençlerbirliği yılların köklü kulübü. Temennimiz, kırmızı-siyahlı kulübün alt ligden kurtularak yeniden Süper Lig’e yükselmesi ve başkentimizi en iyi şekilde temsil etmesidir. Bunun için el birliği ile gönül birliği ile Gençlerbirliği Spor Kulübümüze hep beraber destek olacağız.”

GENÇLERBİRLİĞİ, MEKTEPLİ KİMLİĞİNİN HAKKINI VERMİŞTİR

Asrın felaketi olarak nitelenen depremin yaşandığı bu süreçte duyarlı davranarak sade bir tören düzenlendiği için Gençlerbirliği yönetimine teşekkür eden Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, şunları söyledi:
“Türk futbolunun Cumhuriyet ile yaşıt asırlık çınarı Gençlerbirliği’nin yüzüncü yıla ulaşmasının gururunu yaşadığı bu güzel günde, sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Kurulduğu günden bugüne gençlere güvenmekten vazgeçmeyen ve değerlerinden kopmadan büyüyen bir kulüp olarak Gençlerbirliği, mektepli kimliğinin hakkını vermiştir. Ankara’nın Cumhuriyet ile yaşıt asil ruhu Gençlerbirliği, gerek camia kültürü ile gerekse de ülke futboluna kazandırdığı yüzlerce genç oyuncusuyla Türk futbolundaki özgün yerini korumaya devam ediyor. Gençlerbirliği, başkentimizin hem bir markası hem de bir gurur tablosudur. Gençlerbirliği’mizin Onursal Başkanı Sayın İlhan Cavcav’ı rahmetle anıyor, asırlık çınar Gençlerbirliği’nin yüzüncü yıl dönümünü kutluyorum.”

TARAFTARLIK ZOR GÜNDE GÖSTERİLEN DİRAYETLE BAĞLANTILIDIR

1954 yılında, 5 yaşındayken ilk kez Gençlerbirliği maçına gittiğini ve o maçtan sonra kendisinde Gençlerbirliği sevdası oluştuğuna vurgu yapan Gençlerbirliği Divan Kurulu Üyesi Akşit Özkural, “Babam da Gençlerbirliği’nin futbolcusu ve takım kaptanıydı. O yüzden Gençlerbirliği kültürüyle büyüdük. Taraftarlık, sadece iyi gün taraftarlığı değildir. Esas taraftarlık, zor ve kötü günlerde gösterilen dirayetle bağlantılıdır. Bizim gibi taraftarlıkta kıdemli olan insanlar, karşılıksız olarak sevmiştir ve bu sevgi bizler toprak olana kadar da sürecektir. Başka bir sevgiye de kalbimizde yer yoktur. Ülkemi, Ulu Önder Atatürk’ümüzü, Gençlerbirliği’mizi ve sizleri çok seviyorum. Çok yaşasın Gençlerbirliği” diye konuştu. Gençlerbirliği Kulübü Yönetim Kurulu’nun her zaman yanında olacaklarını dile getiren, Gençlerbirliği Eski Futbolcular Derneği Başkanı Sadettin Özkalender ise “Kulübümüzün ve yönetimimizin her zaman yanındayız ve yanında olmaya da devam edeceğiz. Yüzüncü yılımız hayırlı uğurlu olsun. Yaşasın Gençlerbirliği” ifadelerini kullandı.

Umutlu yarınlarımıza birlikte yürüyeceğiz
 

KADIN FUTBOLCULAR KUTLAMAYA KATILDI

Gençlerbirliği’nin, sezon içinde kurulan ve bu hafta sonunda, Türkiye Futbol Federasyonu Kadınlar 3. Futbol Ligi’nde ilk kez sahaya çıkacak olan takımı da kulübün 100. kuruluş yılı kutlamalarına katıldı.

Umutlu yarınlarımıza birlikte yürüyeceğiz

Umutlu yarınlarımıza birlikte yürüyeceğiz

TARAFTARDAN MEŞALE ŞOVU

Gençlerbirliği’nin her yaştan taraftarı, etkinlikte yer alırken, tezahüratlar eşliğinde meşale şovu ile görsel bir şölen oluşturdu. Beştepe’ye soğuk akşamda gelenler variller içindeki ateşlerle ısınmaya çalıştı.

Umutlu yarınlarımıza birlikte yürüyeceğiz

Hafta sonunda lider Yılport Samsunspor ile zorlu maça çıkacak olan A Takım oyuncuları, kendilerine ayrılan alanda organizasyonu takip etti. Kırmızı-kara sevdalıları oyunculara sevgi gösterisinde bulundu.

BAKMADAN GEÇME!