Umut gitti çile kaldı

Güncelleme Tarihi:

Umut gitti çile kaldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2021 23:45

Kırmızı-siyahlılar, iyi başladıkları oyunda Lima ile öne geçti. Rakip, 2. yarıda 10 kişi kalırken, Başkent ekibi bunu değerlendiremediği gibi, 10 dakika arayla iki golü kelesinde görüp, sahadan puansız ayrıldı.

Haberin Devamı

Stat: Kalyon
Hakemler: Bahattin Şimşek (**), İlker Takpak (**), Deniz Caner Özaral (**)
Gaziantep FK: Günay (***), Ertuğrul (*) (Dk. 46 Kenan ***), Djilobodji (**), Tosca (**), Olkowski (**), Sousa (*) (dk. 64 Jeferson ***), Rashid (*) (dk. 46 Vetrih **), Güray (***), Maxim (**) (dk. 84 Miranda), Mirallas (*), Dicko (**) (Dk. 75 Enver *)
Gençlerbirliği: Nordfeldt (**), Johansson (**), Arda (**), Ömürcan (**), Candeias (**), Furman (*) (Dk. 82 Gökhan), Soner (**), Motta (**), Murat (**) (dk. 72 Diego), Sefa (**) (dk. 90 İlker), Lima (**)
Goller: dk. 17 Lima (Gençlerbirliği), dk. 59 Kenan, dk. 79 Jeferson (Gaziantep)
Sarı kartlar: Sefa, Ömürcan (Gençlerbirliği)
Kırmızı kart: dk. 58 Mirallas (Gaziantep)

Gençlerbirliği, Süper Lig’in 28. haftasının açılışında, kendisi için hayati önem taşıyan maçta Gaziantep FK’ya deplasmanda 2-1 yenildi. Bu sonuçla 21 puanda kalan kırmızı-siyahlılar için tehlike çanlarının sesleri daha da yükseldi.
Maça iyi başlayan Gençlerbirliği, 17. dakikada öne geçti. Sağ kanattan ceza sahasına giren Lima’nın şutu kaleci Günay’dan döndü. Topu önünde bulan Lima, düzgün bir vuruşla ağları havalandırdı: 1-0.
24. dakikada, konuk ekip ikinci gole çok yaklaştı. Sağ kanattan hareketlenen Lima, topu içeriye çıkardı. Furman’nın vuruşu, kale direğine yakın bir yerden auta çıktı.
Maçın ilk yarısı Gençlerbirliği’nin 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

OYUNA GİRENLER GOLLERİ ATTI

İkinci yarının başında Gaziantep FK iki oyuncu değişikliği yaparak başladı. Ev sahibi ekibin tecrübeli oyuncusu Mirallas, 58. dakikada kırmızı kartla oyun dışı kalırken, eksik oynayan Gaziantep FK bir dakika sonra, oyuna ikinci yarıda dahil olan Kenan’ın golü ile eşitliği yakaladı: 1-1.
Gaziantep FK bir kişi eksik olmasına rağmen, etkisini artırırken, oyuncu değişiklikleriyle skor almayı sürdürdü. 79. dakikada Güray’ın pasını değerlendiren Jeferson, takımını 2-1 öne geçirdi.
Kalan bölümdeki çabalar sonuç vermedi ve maç 2-1 bitti.

Haberin Devamı

NOTLAR:

KADRODA ZORUNLU REVİZYON

Gençlerbirliği’nde üst üste gelen sakatlıklar ve cezalar nedeniyle, Teknik Direktör Mehmet Altıparmak, kadroda bir kez daha zorunlu revizyona gitti. Gaziantep FK maçında; Toure, Halil İbrahim, Stancu, Polamat ve Mustafa Akbaş sakatlıkları, Sio rahatsızlığı, Ayite de cezası nedeniyle kadroda yer almadı. Yeni transferlerden Spridonovic kadroya giremezken, Lucas Mugni yedek soyundu. Kırmızı-siyahlıların yedek bankında 7 oyuncu oturdu. Motta, bir kez daha mecburiyetten savunmaya çekilirken, bu bölgede; Johansson, Arda ve Ömürcan ilk kez bir arada görev yaptı.
Devre arasında takıma katılan Brezilyalı forvet Lima, oynadığı üçüncü maçta golle tanıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!