Umudun adı ‘Narconon’

Güncelleme Tarihi:

Umudun adı ‘Narconon’
Oluşturulma Tarihi: Mart 16, 2015 01:06

Yurt dışında 2 milyon bağımlının uyuşturucu maddelerden kurtulmasını sağlayan Narconon yöntemi ile Ankara’da onlarca bağımlıyı hayata bağlayan UBAM, “Destek verilirse kimse toprağın altına mahkum olmayacak. Bir canın bile bizim için önemi var” dedi.

Haberin Devamı

Uyuşturucu Madde Bağımlılıkları ve Alkolizmle Mücadele Federasyonu (UBAM) Ankara’da uzun yıllardır, madde bağımlılığından kurtulmak isteyen gençlere umut oluyor. Rehabilitasyon sürecinin tüm aşamalarında ilaçtan uzak durduklarını ve gençlere hastaymış gibi yaklaşmadıklarının altını çizen UBAM Federasyonu Başkanı Dilan Tezemir ve Genel Müdür İsmail Karakaş, “Narconon programı ilaçsız bir sistem. Avrupa’da yüzde 84 oranında başarı sağlanarak, 2 milyon insan bu illetten kurtuldu. Biz de Ankara’da yaptığımız çalışmalarla bağımlılığı, uyuşturucu özelliği olan ilaçlarla değil psiko-sosyal rehabilitasyon ve detoks yöntemi ile tedavi ediyoruz” diye konuştu.

BAĞIMLILAR HASTA DEĞİL

Uyuşturucu kullanan gençlere bir hasta gibi yaklaşmanın asla kazanım getirmeyeceğini savunan Genel Müdür İsmail Karakaş, “Mucize” olarak nitelendirdiği “Narconon” yöntemini Ankara Hürriyet’e şöyle anlattı:
“Bağımlılıktan kurtulmak için bize başvuran gençleri 20’şer kişilik gruplar halinde yatılı 6 aylık rehabilitasyon programına alıyoruz. Psiko-sosyal rehabilitasyon ve detoks yöntemi ile tedavi yapıyoruz. Bağımlıya normal uyuşturucu yerine sentetik uyuşturucu vermek bizce çözüm değil. Bunu da verilerimizle kanıtlıyoruz.

RUHEN VE FİZİKEN DETOKS

Haberin Devamı

Programda ilk olarak vitamin takviyesi yapıyoruz. Madde kullanılırken vücuttan ne çalınıyorsa biz onları geri yüklüyoruz. Sonrasında detoksifikasyon, sauna, spor gibi eğitimlerle hücreler temizleniyor. Bunun yanı sıra psikolojik olarak yoğun bir eğitim uyguluyoruz. Bu gençlerin daha fazla paylaşıma ihtiyacı var. Zaten içeride tedaviyi uygulayanlar da bizim eğittiğimiz eski kullanıcılar. Bu nedenle birbirlerinin halinden çok iyi anlıyorlar. Kendilerini asla yalnız hissetmedikleri için ve önlerinde bırakan eski bağımlılar olduğu için kolay bir şekilde bu illetten kutluyorlar.”

15 BİNE YAKIN BAŞVURU

Son bir yıl içerisinde 15 bine yakın başvuru aldıklarını ve yüzde 70’inin Ankara’dan geldiğini ifade eden Dila Tezemir ise, “İmkânlarımız ölçüsünde 20’şer kişilik gruplar halinde tedavi uygulayabiliyoruz. Her 6 dakikada biri bu bataklığa saplanıyor ve bizler ancak 6 ayda kurtarabiliyoruz. Buradaki eğitmenlerimiz uyuşturucuyu bu yöntemle bırakmış ve başkalarının bırakmasına vesile olmaya çalışan arkadaşlar. Şimdi kapasitemizi artırmak ve daha çok kişiye ulaşmak için uğraşıyoruz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!