Ulus’ta iki büyük bina yıkılacak

Güncelleme Tarihi:

Ulus’ta iki büyük bina yıkılacak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2018 16:18

Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi Yenileme Alanı Projesi kapsamında Ulus’ta bulunan Spor Genel Müdürlüğü ile Gümrük Müsteşarlığı binasını yıkacak.

Haberin Devamı

İki binanın da yıkım kararına ilişkin Başkanlık yazıları dün Büyükşehir Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı imzasıyla ve Başkan Mustafa Tuna’nın oluruyla gelen yazılarda kente meydan kazandırılması için iki binanın yıkımına ihtiyaç duyulduğu belirtildi. Başkanlık yazıları CHP ve MHP’nin Ret oyu vermesiyle oy çokluğuyla kabul edildi.

BİRİ TRAŞLANARAK BİRİ KOMPLE YIKILACAK

CHP ve MHP grupları proje ile ilgili bilgi verilmediğini, esnaflara yol gösterilmediğini belirterek Ulus için bir kurul kurularak proje hazırlanması önerisinde bulundu. Belediye Başkanvekili Ali Gökşin, Ulus bölgesinin planının yeniden yapılması gerektiğini belirterek yıkımların hemen olmayacağını söyledi. Gökşin, bir binanın traşlanarak diğerinin de komple yıkılacağı bilgisini verdi. Belediyede her gün bu konuyu konuştuklarını kaydeden Gökşin, “Buranın önce planını yapacağız. Sonra projeyi hazırlayacağız. Maketi herkes görecek. Anafartalar’da da yıkım belki böylece kolaylaşacak. Hemen yıkacağız diye birşey yok. Konuşarak çözeceğimize inanıyorum” dedi.

BAKMADAN GEÇME!