Uluslararası Öğrenciler YTB İftarında Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası Öğrenciler YTB İftarında Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2015 15:04

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLER YTB İFATARINDA BULUŞTU.

Türkiye Burslusu Uluslararası Öğrenciler, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB)’nın iftar sofrasında bir araya geldi. Programda söz alan öğrencilerin kendilerine özgü Türkçeleriyle yaptıkları konuşmalar iftar sofrasına renk kattı.
Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), her yıl geleneksel olarak düzenlediği Uluslararası Öğrenciler iftar programını Ankara’da gerçekleştirdi. YTB binasında gerçekleştirilen iftara uluslararası öğrencilerin yanı sıra gazeteciler de katıldı. Yüzlerce öğrencinin katıldığı iftar programında bazı öğrenciler diğer öğrenciler adına söz alarak, duygularını paylaştı.
SİZLERLE YALNIZLIĞI PAYLAŞALIM İSTEDİK
Programda konuşan YTB Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül, ailelerden uzakta iftar yapmanın zor bir iş olduğunu dile getirerek, bugün Uluslararası Öğrencilerin yaşadığı bu zorluğu yıllar önce kendisinin yurtdışında öğrenci olduğu dönemlerden iyi bildiğini ifade etti. Başkan Kudret Bülbül, “Kendi başınıza hayata tutunmak, sıcak bir ortamda bulunmak gerçekten insanın en fazla özlediği duygudur. Bu çerçevede istedik ki, sizlerle bu yalnızlığı paylaşalım” diye konuştu.
ÜLKELERİNİZİN EN YETKİN İNSANI OLACAKSINIZ
YTB olarak uluslararası öğrencileri Türkiye’ye getirmekle kalmayıp onlara pek çok imkanı da sağladıklarının altını çizen Başkan Kudret Bülbül, “Öğrencilerimizin Türkiye ile kalıcı ve sürdürülebilir ilişkiler kurmaları için akademi programları, futbol turnuvası gibi pek çok faaliyetler yapıyoruz. Sosyal bilimler kongreleri, uluslararası dergiler, uluslararası pek çok çalışmalar yapıyoruz. Eminim her biriniz ülkelerinizin en yetkin, en nitelikli insanları olacaksınız. Bundan adım kadar eminim. Nereden biliyorsunuz derseniz, sizden önceki mezunlarımızdan biliyoruz. Daha önce yine buraya gelmiş, yine bu şekilde buralarda okumuş ama kendi ülkelerinde bakan olanlar, başbakan yardımcıları, gazeteciler, yazarlar var. Sizler de onlardan bir tanesi olacaksınız” dedi.
AYNI DİLİ KONUŞUYORUZ
İlim yolunda oldukları için ailelerinden uzak, kardeş ülke Türkiye’de bulunduklarını ifade eden Gazi Üniversitesi öğrencisi Ganalı Abdulwahab Bakar, “Türkiye’ye geldikten sonra Ramazan’ın güzelliğini anladım.Burada farklı bir şey öğrendim. Dünyanın farklı ülkelerinden farklı kardeşlerimle orucumu açıyorum” ifadelerini kullandı. “Sınırlar bir olmasa da ayrı coğrafyadan çocuklar olarak aynı dili konuşuyoruz” diyen Bakar, Mevlana’nın ‘Aynı dili konuşan değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşır’ sözünü hatırlattı. İftar programındaki tablonun dünya barış ve kardeşliğinin sağlanacağına olan inancı artırdığını belirtti. Uluslararası öğrencileri İlim Aşıkları olarak niteleyen Bakar, “Dünyanın 4 bir yanındaki ilim âşıklarına kucak açan Türkiye devletine saygılarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum. Allah bu memlekete ve bu millete hep iyilikler bahşetsin” diye dua etti.
BU SOFRA ÜMMET OLDUĞUMUZU HATIRLATIYOR
Programda konuşan bir diğer öğrenci ise Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’nden Filistinli Bilal Salameh, “Ramazan bizlere tek bir millet, tek bir ümmet olduğumuzu hatırlatıyor. Memleketimiz ne olursa olsun tek bir sofra etrafında toplanan bir ümmetiz biz” diye konuştu. Ramazan’ın en güzel yanının Müslümanları bir araya getirmesi olduğunun altını çizen Salameh, “Aslında bu asırda en çok muhtaç olduğumuz şey peygamber efendimizin ‘Müminler birbirlerini sevmekte, birbirlerine acımakta, birbirlerine korumakta bir vücuda benzer’ şeklinde buyurduğu gibidir. İnşallah bu Ramazan İslam âleminin, bütün Müslümanların hayırlarına vesile olur” ifadelerini kullandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!