Uluslararası fuarlar yapılırsa Ankara aranan bir merkez haline gelir

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası fuarlar yapılırsa Ankara aranan bir merkez haline gelir
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2010 00:00

Türkiye’deki çalışmalarının yanı sıra, Avrupa ve Asya pazarında da pek çok çalışmaya imza atan Yapı Market Şirketi’nin Müdürü Turgay Ercan, “Ankara, uluslararası fuarların düzenlenebildiği bir merkez haline gelebilirse, önümüzdeki dönemlerde pek çok sektör için aranan bir merkez olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

BUGÜNE kadar hem Avrupa hem de Asya pazarında pek çok projeye imza atan Yapı Market Şirketi’nin Müdürü Turgay Ercan, “Finans merkezleri, haklı olarak İstanbul’u tercih ediyorlar. Ankara bir liman kenti olsaydı, sanayi ihracatında en az İstanbul kadar yerini alırdı” dedi.
Ankara’da ekonomik anlamda çok ciddi üretim potansiyeli olduğuna dikkat çeken Ercan, “Bu potansiyelden maksimum oranda faydalanamıyoruz. Ankara, uluslararası fuarların düzenlenebildiği bir merkez haline gelebilirse, önümüzdeki dönemlerde pek çok sektör için aranan bir merkez olacaktır” diye konuştu.
Etkileri devam eriyor
Ekonomik sorunların sadece ülkemizde değil, tüm dünyada etkisini sürdürdüğünü ifade eden Ercan, çalışmalarını ve sektörün içinde bulunduğu durumu Ankara Hürriyet’e anlattı. Ercan şunları söyledi:
“Organize Sanayi Bölgelerinde yetkilendirilmiş veya seçilmiş arkadaşlarımızın özellikle son altı yedi yıldır çok ciddi çalışmalara imza attıklarını görüyoruz. Ancak bazı konular yalnızca onların gayreti ile aşılamıyor. Organize Sanayi Bölgelerinde ciddi bir üretim potansiyeli var.
Belgelemek önemli
Üreticilerin, ürünlerini yurt dışına daha kolay pazarlayabilmeleri için, ürünlerin teknik özelliklerine ve ihtiyaçları karşıladıklarına dair testlerini yaptırabilmeleri ve bunları belgelendirebilmeleri çok önemli. Ancak yakın bölgelerimizde bu tür hizmetleri verebilecek, akredite olmuş, yeterli sayıda kurum ve kuruluş ne yazık ki yok. Bu tür uluslararası kurumlara akretide olmuş kurum ve kuruluşların sayılarının artması, pazarda onaylı ve belgeli ürün sayımızın artması demektir. Bu da ihracatımızda uzun dönemde olumlu bir fark yaratacaktır.
Kurşuna dayanıklı
Kurşuna veya patlayıcı maddelere dayanıklı, elektromanyetik olarak dinlenemeyen kapı, pencere ve cephe sistemleri, patlamaya ve kurşuna dayanıklı nöbetçi kulübeleri ve kabinlerinin yanı sıra, patlamaya dayanıklı çelik örgü sistemleri gibi üretimler yapıyoruz.
Hem çevreyi korumak, hem de ekonomik olması açısından bina dış cephe sistemlerinde fotovoltaik panellerle enerji ihtiyacının karşılanması ve iklim kontrolünün daha iyi sonuç verebileceği projelerin çoğalmasını önemsiyor ve arzu ediyoruz. Kurşuna dayanıklı camlarda, güvenlik ihtiyacının ötesinde caydırıcılık da ön plana çıkıyor. Cam kombinasyonu içerisine uyguladığımız yeni yöntemlerle camları istenildiği anda görünüme kapatabiliyoruz. İstenirse bu camları, görüntü aktarımı amaçlı ekrana dönüştürebiliyoruz. Bu çalışmayı normal bina dış ve iç cephelerine uygulayabiliyoruz.
Mimari tasarımın sonu yok. Bir proje için yüzlerce farklı dizayn üretilebilir. Bunların en doğru olanı en az maliyetle, en uzun ömürlü, ekolojik ve istenilen konfor limitlerine uygun ürünler olmalıdır.”

Haberin Devamı

Cephe kaplamadan hafif metal yapı elemanlarına

Haberin Devamı

“FİRMAMIZ 1993 yılında Ankara’da kuruldu. İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde Yapı Market Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi adı altında ve kendi oluşturmuş olduğu Aluwall markası ile bina iç ve dış cephe kaplama sistemleri, hafif metal yapı elemanları imalatları gibi üretim alanlarında faaliyetlerine devam ediyor. Yapı sektöründe, proje sürecinde oluşturulmuş dış cephe tasarımlarının gerçekleştirilmesi için gerekli altyapıyı oluşturan statik hesaplamalar, iklimsel faktörler, uygulamada kullanılacak ürün ve yöntemlerin spesifikasyonlarına dek projenin tüm basamaklarında, kurumsal ve teknik gücümüzle ihtiyaçları karşılıyoruz.
Romanya’da Glaxo Smith Clein projesi, Bucuresti Mall Alışveriş Merkezi, İnter Brewery projesi, Gara Herastrau Business Center, Almanya’da Essen konsolosluğu projesi, Yunanistan’da Pire Konsolosluğu projesi, Makedonya Skopje de NLB Bank genel müdürlük binası, Rusya’da Philip Morris projesi, Türkmenistan’da Büyükelçilik projesi, Azerbaycan’da Diagnostika Hastanesi,
Afganistan’da Amerikan Askeri Üssündeki projeler, Kuzey Irak’ta güvenlik birimlerine ait farklı projeler, yaptığımız işlerden bazıları.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!