Uluslararası 7. Büyük Ankara Festivali hazırlığı

Güncelleme Tarihi:

Uluslararası 7. Büyük Ankara Festivali hazırlığı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2017 13:26

Uluslararası 7. Büyük Ankara Festivali hazırlığı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl yedincisi düzenlenecek olan 'Uluslararası Büyük Ankara Festivali''nin hazırlıkları aralıksız sürüyor.
Atatürk Kültür Merkezi (Eski Hipodrom) alanında 29 Temmuz 6 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek  “Uluslararası Büyük Ankara Festivaliö, birbirinden ünlü sanatçıların verdiği konserlerle, çeşitli etkinliklerin yer aldığı aktivitelerle, 18 farklı ülkeden gelecek halk dansları gösterileriyle, coşku, heyecan ve eğlence dolu günlere bir kez daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.           
Büyükşehir'in Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen ve yaz günlerini Başkent'te geçiren ziyaretçilere eğlenceli zamanlar yaşatacak festivalde, birbirinden renkli etkinlikler yer alacak ve ilçe belediyeleri, devlet kurumları ile Büyükşehir Belediyesi'nin birimleri tarafından kurulacak tanıtım stantlarıyla, halkın, bu kurumları daha yakından tanıması sağlanmış olacak. 
FESTİVALDE ÜNLÜ SANATÇILAR KONSER VERECEK
Büyükşehir Belediyesi tarafından yedincisi düzenlenen Büyük Ankara Festivali'nde, geçen yıllarda olduğu gibi bu yıl da halk, sanat ve pop müziğinin ünlü sanatçılarından oluşan geniş bir kadro yer alacak. Başkentliler, 9 gün süresince sıcak yaz akşamlarını her gece birbirinden ünlü ve sevilen farklı sanatçıların vereceği konserlerle coşarken, çeşitli müzik grupları da sahnedeki yerini alacak. 
18 ÜLKEDEN HALK DANSLARI TOPLULUĞU GELİYOR   
Uluslararası Büyük Ankara Festivali'nde 18 ülkeden gelen, toplam 400 kişiden oluşan halk dansları toplulukları da ülkelerini danslarıyla tanıtacaklar. Bulgaristan, Gürcistan, Ukrayna,Romanya,Kazakistan,Arnavutluk, Bosna -Hersek, Azerbaycan,  Hindistan,Cezayir -Rusya Federasyonu - Kuzey Osetya Özerk Cumhuriyeti, Polonya, Makedonya, Kosova, Hırvatistan, Moldova, KKTC ve Türkiye'den festivale katılan halk dansları toplulukları, her gün 30'ar dakikadan 3 farklı gösteri yapacak.  
ÇOCUKLAR DOYASIYA EĞLENECEK
Diğer yıllarda olduğu gibi bu yılda da Festival alanı, çocukların eğlenceli ve hoşça zaman geçireceği yer olacak. “Hayal Kahvesiö  adı altında oluşturulacak alanın içindeki sahnede; ateşbaz,  jonglör, kukla-karagöz gibi birbirinden farklı ekiplerin gösterilerini çocuklar, ahşap tabure ve masalarında oturarak keyifle izleyecekler. Zıp zıp ve şişme figürlerden oluşan oyun dev oyuncak alanında çocuklar oynamaya doyacak, kum boyama ve yüz boyama stantlarında da şenlenecekler.  Çizgi film karakterlerinin yer alacağı festivalde çocuklar, sevdikleri kahramanlarla fotoğraf çektirip, günlerini unutulmaz kılacaklar.  Ayrıca oluşturulacak kortej eşliğinde de çocuklara Büyükşehir Belediyesi tarafından onbinlerce top,bebek, araba gibi hediyeler dağıtılacak.  
KOSTÜMLÜ ŞOVLAR EĞLENDİRECEK   
Her türlü eğlencenin ve farklı aktivitelerin yer alacağı festival alanında, gösteri grupları, üzerlerindeki çeşitli hayvan kostümleriyle gösteri yapacak. Ünlü kedi çizgi roman kahramanı Garfield'in de kostümlü olarak canlandırılacağı festivalde, her iki gösteriyi de Başkentliler, her gün izleme imkanı yakalayacak. Festivalin en renkli gösteri grupları arasında olan jonglör, peluş kahraman, animatör, palyaço ve pandomim gösteri grupları da farklı noktalarda gösteri yapacak.Yine kostümlü şovlar içinde yer alan “Maskot" bando ekibi de özel tasarlanmış kostümleriyle, her gün enstrüman çalacak. Başkent'in vazgeçilmez yaz eğlencelerinden olan “Mahallede Şenlik Var" panayırı da 9 gün boyunca  Büyük Ankara Festivali'nde yer alacak. Gündüzü ayrı gecesi ayrı etkinliklere ev sahipliği yapacak Festivalin en iddialı gösterilerinden biri, herkesin soluksuz izleyeceği, “Güçlü Adamlar" grubunun, fizik kurallarını alt üst edecek gösterileri ile akrobatların heyecan dolu gösterileri olacak.   
YÖRESEL TATLAR DA SUNULACAK 
Başkentlilerin yanı sıra başka illerden de gelecek konukların ağırlanacağı Festival için Büyükşehir Belediyesi'nin hazırlıkları aralıksız sürüyor. Gündüzleri kurulan yüzlerce stantta hediyelik ve yöresel ürünler ve  kaliteli alışverişin yanı sıra yöresel ve ünlü tatların yiyecek stantlarında da Başkentliler yemek keyfini yaşayacak.  
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!