Ulucanlar'da filmlere engel yok

Güncelleme Tarihi:

Ulucanlarda filmlere engel yok
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2016 13:21

Ulucanlar'da filmlere engel yok

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- GÖRME, işitme ve ortopedik engellilerin erişebildiği Ankara Engelsiz Filmler Festivali, Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür Sanat Merkezi Sinema Salonu'nda başladı. Altındağ Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen festival, 24 - 29 Mayıs 2016 tarihleri arasında devam edecek.
Sinemaseverlere ücretsiz olarak kapılarını açan festival, bu sene de Türkiye sinemasının en yenilerinden klasiklerine, dünya sinemasının ödüllü filmlerinden kısa filmlere, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşilerden atölye çalışmalarına dopdolu bir programı seyircilerinin beğenisine sunacak.
ENGELLİLER İÇİN HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
Film festivalindeki tüm gösterimler görme, işitme ve ortopedik engellilerin erişebileceği bir altyapıda hazırlandı. Engelli seyircilerin rahatlıkla film izleyebilmelerinin amaçlandığı festivalde, birçok kolaylık sağlandı. Filmlerde görme engeliler için sesli betimleme, işitme engelli bireyler için de işaret dili ve ayrıntılı altyazı kullanıldı. Tüm festival mekanları ortopedik engelli sinemaseverler için erişilebilir olanlardan seçildi.
ENHGELİ OLMAYAN SEYİRCİLER ENGELLİ OLDU
Festival kapsamındaki filmleri izleyen ve engeli olmayan seyirciler ise bir iki saatliğine engellilerin duygularına ortak oluyor. Uyku bantlarını gözüne, ses cihazlarını ise kulaklarına takan sinemaseverler, geçici süreliğine engelli bireylerle aynı duyguları paylaştı.
Türk ve dünya sinemasının en iyi örneklerinin sergileneceği festivale engel tanımayan filmler damga vuracak. Engel tanımayan filmler arasında Hediye, Kabile, Salyangoz Adımı ve Seni Görüyorum yer alıyor. Türk Sineması bölümünde ise seyir zevki yüksek filmler dikkat çekiyor. Dünya sinemasından ise 45 Yıl, İnsanlıktan Uzakta ve Istakoz isimli filmler izleyicilerle buluşacak. Festivalde çocuklar da unutulmadı. Küçük Prens, Kuzular Firarda, Minik Kuş ve Sevimli Ejderha Kokonat filmleriyle çocuklar kahkahalara boğulacak.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!