Ulucanlar’da sanat festivali

Güncelleme Tarihi:

Ulucanlar’da sanat festivali
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2015 01:09

Ankara’da özellikle yaz aylarında ilgi odağı olan Ulucanlar Sanat Sokağı, bu yıl ilk kez “Sanat Festivali”ne ev sahipliği yapıyor. Pazar gününe kadar sürecek festivalin açılışı, Karapürçek 1 ve Sezai Karakoç Gençlik Merkezi öğrencilerinin hazırladığı dans gösterisiyle başladı.

Haberin Devamı

Altındağ Belediyesi’nin bu yıl ilk kez düzenlediği “Ulucanlar Sanat Sokağı Festivali”nin açılışı törenle yapıldı. Festival, Karapürçek 1 ve Sezai Karakoç Gençlik Merkezi öğrencilerinin hazırladığı dans gösterisiyle başladı. Özkent Akbilek Gençlik Merkezi öğrencilerinin müzik dinletisiyle devam eden festivale Neşet Ertaş türküleri damga vurdu. Yıldıztepe Gençlik Merkezi öğrencilerinin tiyatro gösterisi de büyük alkış aldı.
Altındağ Belediyesi kadın eğitim kültür merkezi üyeleri ise açtıkları 5 stantta kendi yaptıkları çalışmaları sergiledi. Ulucanlar Sanat Sokağı Festivali’nde, 24 atölyeden tam 42 sanatçının eseri yer aldı.
“Ulucanlar Sanat Sokağı” sanatçılarından Şebnem Selçuk, ebru ve taşbebek sanatıyla uğraştığını ifade etti. Bir diğer sanatçı Selma Bora da, “Ulucanlar Sanat Sokağı’nda ilk sergiyi açan sanatçılardan biriyim. Biz burada bir aile gibiyiz ve çok mutluyuz. Ulucanlar’a gelen ziyaretçiler de mutlu bir şekilde buradan ayrılıyor. Ulucanlar Sanat Sokağı, hem sanatsal açıdan hem de turistik açıdan Ankara’nın göz bebeği durumunda. Böyle bir sokağı birçok Avrupa ülkesinde bile görmek mümkün değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!