Ulaşıma seçim ayarı

Güncelleme Tarihi:

Ulaşıma seçim ayarı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2023 16:24

EGO Genel Müdürlüğü, yarın gerçekleştirilecek olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimi için ulaşımda bir takım düzenlemeler yaptı.

Haberin Devamı

Metro ve Ankaray’da sabah 06.00’da başlayan ilk seferler seçim için bir saat erkene çekilerek 05.00’te başlayacak. Seçimde vatandaşların ulaşımlarını rahatlıkla sağlayabilmeleri için tüm hazırlıklarını tamamlayan EGO Genel Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre seçim günü ulaşım düzenlemelerinden ayrıntılar şöyle.

* Seçimlerde sandık kurullarında görev alacak personel ve emniyet mensuplarının ulaşımlarının sağlanması amacıyla YSK İlçe Seçim Kurulu Başkanlıkları’nca talep edilen 81 adet araç ve servis planlaması yapıldı.

* Yurt dışı seçmen oylarının sayımlarının gerçekleştirileceği Söğütözü’nde bulunan ATO Congresium Kongre ve Sergi Merkezi’nde görev alacak personel, müşahit, gözlemci ve vatandaşların ulaşımlarının sağlanması amacıyla, pazarı pazartesiye bağlayan gece 15 Mayıs 2023 Pazartesi günü 02.00-03.00-04.00 saatlerinde, ATO Kongre Merkezi önünden hareket ederek Altındağ, Çankaya, Etimesgut, Mamak, Keçiören, Sincan, Yenimahalle ilçe merkezleri ile merkez mahallelere gidecek şekilde 16 adet ücretli otobüs servis güzergâhı planlandı.

Haberin Devamı

Ulaşıma seçim ayarı

* 14 Mayıs Pazar günü otobüslerde rutin servis programı uygulanacak. Saat 24.00-05.30 aralığında 29 adet güzergâhta verilmekte olan gece servisleri ile 24 saat kesintisiz ulaşım hizmetine devam edilecek.

* Metro, Ankaray ve Teleferikte ise ulaşım hizmeti saat 05.00’te başlayacak. Teleferiğin son sefer saati ise yine 21.00 olacak.

* EGO saha denetim sorumluları ile Otobüs Filo Takip ve Raylı Sistem Kontrol Merkezleri’nce anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre vatandaşların mağdur olmamaları için derhal ilave otobüs ve tren servisleri verilecek.

 


Ulaşıma seçim ayarı

Â

Ulaşıma seçim ayarı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!