UIPM, Triatlon Dünya Şampiyonası'nı güvenlik nedeniyle Türkiye'den aldı

Güncelleme Tarihi:

UIPM, Triatlon Dünya Şampiyonasını güvenlik nedeniyle Türkiyeden aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2017 14:02

UIPM, Triatlon Dünya Şampiyonası'nı güvenlik nedeniyle Türkiye'den aldı

Haberin Devamı

ERCAN ATA / ANKARA,(DHA) - ULUSLARARASI Modern Pentatlon Federasyon (UIPM) Başkanı Klaus Schormann tarafından Türkiye Modern Pentatlon Federasyonu Başkanlığına gönderilen yazıda, 20 - 22 Ekim 2017 tarihleri arasında Antalya'da yapılacak olan UIPM Kongresini ve Triatlon Dünya Şampiyonası'nın güvenlik nedeniyle Türkiye'den alındığını bildirdi.

''ÜLKEMİZ ÜZERİNDE OYUNLAR OYNANIYOR''

Türkiye Modern Pentatlon Federasyon Başkanı Hasan Hüseyin Öner, yaşanan bu gelişme üzerine yaptığı açıklamada, "Üzülerek ifade ediyorum ki ülkemiz üzerinde oyunlar oynanıyor'' dedi.

Göreve geldikten sonra katılmış oldukları toplantılarda Uluslararası federasyon yetkilileri ile yapılan görüşmelerin çok iyi geçtiğini aktaran Başkan Öner, "Bizdeki heyecanı fark etmişler ve Türkiye'deki faaliyeti yapmaktan memnuniyet duyacaklarını belirtiyorlar. Bugün ise 'Türkiye'de güvensiz bir ortam var' diyorlar. Ben bu düşünceye itibar etmiyorum. Türkiye'de bu büyük coğrafyada, ufak tefek ya da büyük olaylar olabilir. Ama bu olaylar dünyanın her tarafında oluyor. Burada bu işin politik bir karar olduğu kanaatindeyim. Çünkü Türkiye'nin üzerinde birçok oyunlar oynanıyor. Biz bu konuyla ilgili profesyonel bir çalışma yaptık. Şimdiden Ekim ayında yapılacak organizasyonun neredeyse planlamasını yapmıştık. Bunun için bir emek ve zaman verdik. Olumsuz bir karar geldi bize. Biz bu kararı bozdurmak için Organizasyon Dairesi Başkanlığımızla görüştük ve fikir aldık. Bir yazıyla, Türkiye'de her türlü güvenliğin olduğunu, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımızın vereceği garantiyle de kendilerine bir yazı yazacağım. İnşallah ülkemiz adına bu olumsuz kararlarından vazgeçerler. Ülkemizde son zamanlarda birçok alanda yarışmalar yapıldı. Hiçbir sorun yaşanmadı. Bunu aşmak için önemli bir çaba gösteriyoruz. İnanıyorum ki devletimizin vereceği garanti ile şampiyona tekrar ülkemize dönecektir'' şeklinde konuştu.

Gelen yazıda Ekim Ayında Antalya'da yapılması planlanan Biathle/ Triathle Dünya Şampiyonası ve UIPM Kongresi, katılımcı ülkelerin, güvenlik tehdidi var iddiaları üzerine UIPM Başkanı Shormann'ın mail yoluyla göndermiş olduğu yazıda, bu kararı üzülerek aldıklarını bildirdi.

(FOTOĞRAFLI)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!